Jocurile Olimpice Tenis de masă/ Bernadette Szocs a fost eliminată din turneul de simplu la JO2024

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Jucătoarea română de tenis de masă Bernadette Szocs a fost eliminată de la Jocurile Olimpice de reprezentanta Austriei, Sofia Polcanova, în faza optimilor de finală. 



Szocs a pierdut partida cu scorul de 4-0. În ultimul set, jucătoarea din România a salvat 2 mingi de meci, dar nu a mai avut ce face la cea de-a treia, iar austriaca merge mai departe în competiţie. 

Szocs a fost a cincea favorită a probei, în timp ce Polcanova, jucătoare născută la Chişinău, a fost cap de serie numărul 15.

Polcanova, care s-a impus în 36 de minute, a câştigat aurul la Europenele din 2022, atât la simplu, cât şi la dublu feminin, iar la mixt a luat bronz. La ultimele două ediţii ale concursului Europe Top-16 a jucat finala.

Pe lângă acest loc 9 la simplu, Bernadette Szocs mai are în palmares la JO 2024 un loc 5 la dublu mixt, alături de Ovidiu Ionescu.

România a încheiat participarea în probele individuale din turneul de tenis de masă şi va continua în întrecerea pe echipe, la feminin, tricolorele urmând să joace contra Indiei, pe 5 august, în optimile de finală, scrie Agerpres.

Vom reveni cu declaraţiile sportivei! 

După eliminarea de la dublu mixt, Szocs a făcut declaraţii în lacrimi 

„Am fost foarte aproape. Chiar dacă a fost 4-0, nu a fost chiar aşa, pentru că toate seturile au fost foarte strânse. Din păcate, am ratat primul set, care a făcut diferenţa. Asiaticii când câştigă primele două seturi, prind mare încredere şi nu am mai greşit. Nu au făcut greşeli uşoare, nu i-am mai putut surprinde uşor cu tactica propusă. Asta este.

Chiar dacă nu mi s-a îndeplinit visul, sper să îl îndeplinesc pe proba de simplu sau pe cea de echipe. Sincer, prima probă la care mă aşteptam să aduc medalie a fost cea de dublu mixt, pentru că facem echipă de foarte mult timp şi la ediţia de atunci am terminat tot pe locul 5. Trebuie să mă concetrez pe ce a mai rămas. Azi voi analiza ce am greşit, voi încerca mâine să antrenez ce nu mi-a mers azi.

Sunt foarte dezamăgită, supărată, pentru că toată lumea ştia că medalia olimpică se aştepta de la tenis de masă pe proba de dublu mixt. Am fost foarte aproape. Chiar dacă am pierdut 4-0, seturile au fost foarte strânse. Putea să fie 4-0 şi pentru noi, de aceea dezamăgirea e şi mai mare. Trebuie să trec peste. Sunt o sportivă puternică, ştiu să las deoparte ce mă răneşte. După olimpiadă, voi suferi enorm de mult. Acum nu mai am nimic de făcut. Sunt concentrată pe proba de echipe şi pe cea de simplă. Îmi pare rău că v-am dezamăgit, aţi fost mereu alături de noi”, a spus Bernadette Szocs, după eliminarea din proba de dublu mixt.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel