Competitii Țara în care a fost inaugurată cea mai mare partie de schi din lume

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Cea mai mare pârtie de schi acoperită din lume a fost deschisă vineri, 6 septembrie.



Chinezii deschid cea mai mare pârtie de schi acoperită

Cea mai mare pârtie de schi acoperită din lume a fost deschisă vineri la Shanghai, cel mai recent megaproiect menit să satisfacă dragostea tot mai mare a Chinei pentru sporturile de iarnă, informează AFP.

Industria schiului din China este în plină expansiune de când Beijing-ul a găzduit Jocurile Olimpice de iarnă în 2022. La asta se adaugă ajutorul guvernamental uriaș și interesul puternic din partea unei clase de mijloc în expansiune.

China este liderul mondial în domeniul pârtiilor de schi indoor, având jumătate din top 10 la nivel mondial lume, potrivit companiei Daxue Consulting din Shanghai.

Vineri, la ora 9:00 dimineața, temperaturile au ajuns la 30 de grade Celsius în piața cu aspect fals alpin care a găzduit ceremonia de deschidere. Dar, odată intrat în complex, mercurul a scăzut cu mult sub zero grade.

În formă de ghețar și cu o suprafață de 90.000 de metri pătrați, L*SNOW Indoor Skiing Theme Resort nu poate trece neobservat pe litoralul din Lingan, la aproximativ o oră și jumătate de centrul orașului Shanghai.

Pista acoperită a fost certificată vineri de Cartea Recordurilor Guinness drept cea mai mare din lume, înaintea celei de la Harbin, tot în China.

Prevăzută inițial pentru 2019, deschiderea centrului a fost amânată de mai multe ori, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Competitii




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel