Fotbal TAD a decis. Luis Rubiales va rămâne suspendat pentru trei ani

Data publicării:
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Fostul șef al Federației Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, va rămâne suspendat pentru trei ani.



Tribunalul Administrativ al Sporturilor (TAD) din Spania a decis vineri să menţină suspendarea pe trei ani pentru fostul președinte al Federației Spaniole de Fotbal (RFEF), Luis Rubiales, scrie EFE, informează Agerpres.

TAD a respins contestația lui Rubiales și a menţinut decizia FIFA.

Luis Rubiales spunea, la finele lunii trecute, că va face apel după ce FIFA l-a suspendat trei ani.

Comisia de Disciplină a FIFA l-a suspendat pentru o perioadă de trei ani pe Luis Rubiales din toate activităţile legate de fotbal, la nivel naţional și internaţional.

Rubiales afirma, pe platforma X (fosta rețea Twitter), că va merge ”până la ultima instanţă ca să se facă dreptate şi adevărul să iasă la lumină” și pentru a prezenta versiunea sa despre ceea ce s-a întâmplat în procedura care a fost deschisă în urma evenimentelor ce au avut loc după finala Cupei Mondiale feminine din Australia și Noua Zeelandă.

Forul fotbalistic mondial preciza că l-a găsit vinovat pe fostul președinte al RFEF de încălcarea articolului 13 din Codul FIFA.

”Acest caz se referă la evenimentele care au avut loc în timpul finalei Cupei Mondiale feminine FIFA 2023, pentru care domnul Rubiales a fost suspendat provizoriu pentru o perioadă de 90 de zile”, menționa FIFA.

La ceremonia de premiere care a avut loc după finala Cupei Mondiale, disputată la Sydney și câștigată de Spania în fața Angliei (1-0), Luis Rubiales a sărutat pe buze una dintre jucătoarele echipei spaniole, Jenni Hermoso, într-un gest pe care aceasta nu l-a consimțit.

Incidentul respectiv a generat un scandal uriaș, în urma căruia Luis Rubiales și Jorge Vilda, selecţionerul naţionalei feminine iberice, au fost îndepărtați din funcțiile lor. 

dcsport Team | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel