Fotbal Suspendare de la 1 la 3 ani. Noile reguli implementate de FRF în privința trucării meciurilor și a abuzurilor antrenorilor asupra jucătorilor

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Federația Română de Fotbal a anunțat adoptarea unei serii de modificări care are ca scop combaterea abuzurilor în fotbalul românesc, antrenorii fiind primii vizați de aceste schimbări.



Abuzul asupra jucătorilor, sancționat dur

În ședința Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, desfășurată astăzi, 22 august, au fost adoptate modificări semnificative ale Regulamentului Disciplinar, având ca scop combaterea abuzurilor în fotbalul românesc.

Aceste schimbări vizează în mod direct protejarea sportivilor și sancționarea fermă a comportamentului abuziv al antrenorilor.

Imprescriptibilitatea, care era valabilă doar pentru corupție, a fost extinsă și în cazul sancționării abaterilor legate de trucarea meciurilor și de siguranța sportivilor, incluzând aici acte de purtare abuzivă și violență. Această măsură asigură că astfel de fapte grave nu vor putea fi trecute cu vederea, indiferent de timpul scurs de la comiterea lor.

De asemenea, în noul Regulament Disciplinar se stipulează că Secretarul General al FRF este competent a formula sesizări cu privire la abaterile disciplinare săvârșite în cadrul oricăror meciuri sau competiții, cu caracter amical sau oficial, organizate pe teritoriul României de către Asociațiile Județene de Fotbal sau la care participă cluburi neafiliate la FRF, dar afiliate la Asociațiile Județene de Fotbal.

Antrenorii riscă suspendarea licenței

Tot în cursul zilei de joi, oficialii au transmis că s-au stabilit și sancțiunile pentru antrenorii care comit acte de abuz împotriva jucătorilor minori, inclusiv abuz fizic, sexual, emoțional și neglijență. Aceștia vor fi amendați cu sume între 10.000 și 20.000 de lei și riscă suspendarea licenței pentru o perioadă cuprinsă între 1 și 3 ani. În plus, pentru a reveni în activitate, antrenorii trebuie să demonstreze că au absolvit un curs de safeguarding.

Aceste modificări subliniază angajamentul FRF de a asigura un mediu sportiv sigur și corect pentru toți participanții, consolidând măsurile împotriva abuzurilor și corupției în fotbalul românesc, transmit cei de la FRF.

Unul dintre antrenorii din Superliga care au fost deja eliminați în noul sezon este Dan Petrescu. Tehnicianul clujenilor a fost din nou eliminat pentru a doua oară în primele cinci etape. Andrei Chivulete, arbitrul partidei CFR Cluj - Unirea Slobozia, câștigată de ardeleni, l-a trimis în tribune în minutul 42 pe antrenorul celor de la CFR, pentru proteste vehemente. El a fost mai apoi suspendat de Comisia de Disciplină din cadrul FRF pentru două etape. De asemenea, acesta a mai primit și o penalitate sportivă echivalentă cu suma de 320 de lei.

„FC CFR 1907 Cluj vs. AFC Unirea 04 Slobozia - Eliminare Petrescu Dan Vasile (CFR 1907 Cluj)  - În temeiul art. 53.1 din RD, se sancționează antrenorul Dan Petrescu cu suspendare pentru două jocuri și penalitate sportivă de 320 lei”, se regăsește în soluția comisiei publicată pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal.

 

Cum argumentează Petrescu ieșirea nervoasă

„Trei puncte mari pentru noi ținând cont că am schimbat toți jucătorii de câmp în afară de Sava. Și-au făcut datoria toți. Sunt foarte fericit pentru rezultat. Sunt dezamăgit de eliminare.

În Europa și unde am mai antrenat nu prea am fost eliminat, în România sunt mereu. Arbitrul al patrulea sau al cincilea stă numai la banca noastră, nici nu se uită la ceilalți. I-am zis: de ce nu e atent la fază?! Galben...

Toți antrenorii din lume sunt agitați. Îmi pare rău. La meciul următor poate nu o să stau pe bancă. Proteste...Și jucătorii protestează. Trebuie să le dăm roșu mereu? Nu am înțeles atitudinea celui de-al patrulea arbitru. Stă mereu pe capul meu.

A fost fault înainte de gol, de-asta m-am supărat. Le-am zis că a fost fault și să verifice la VAR. A fost fault în fața lui. Poate dacă nu era ofsaid, nu mai vorbeam de victorie.”, a spus Dan Petrescu la flash-interviu.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel