Jocurile Olimpice Supremația Asiei de Est, exemplificată la Jocurile Olimpice de la Paris: China, Japonia și Coreea se Sud se clasează pe podiumul medaliilor

Data publicării:
Sursa: Suzy Hazelwood, Pexels
Sursa: Suzy Hazelwood, Pexels

Ediția Jocurilor Olimpice de la Paris arată foarte bine pentru China, Japonia și Coreea de Sud, care se poziționează pe primele trei locuri în ierarhia live a medaliilor cucerite.



China, actualul lider în ceea ce privește medaliile olimpice

Până în acest moment, China a înregistrat nouă medalii olimpice, dintre care cinci de aur, două de argint și două de bronz.

Pe al doilea loc se află vecina statului chinez, Japonia, care a bifat, în cele patru zile de la începutul Jocurilor Olimpice de la Paris (26 iulie - 11 august), nu mai puțin de opt medalii, respectiv patru de aur, două de argint și două de bronz.

Extrem de aproape de cele două, Coreea de Sud se bucură de șapte medalii, dintre care patru de aur, două de argint și una de bronz.

Clasamentul primelor 10 state, privind medaliile cucerite:

1. China

2. Japonia

3. Coreea de Sud

4. Australia

5. Statele Unite ale Americii

6. Franța

7. Marea Britanie

8. Italia

9. Kazahstan

10. Belgia

Republica Moldova a reușit să cucerească o medalie de bronz, prin reușita lui Denis Vieru, care a devenit primul judokan moldovean care „pune mâna” pe o medalie la o ediție a Jocurilor Olimpice. Performanța sa a fost realizată în finala mică, unde l-a învins pe francezul Walide Khyar.

Până în acest moment, România nu a reușit să cucerească vreo medalie olimpică. Cu toate acestea, în seara zilei de luni, David Popovici evoluează în ultimul act al probei de 200 metri liber, înotătorul de 19 ani având șanse mari la aurul olimpic. Astfel, a patra zi a JO 2024 s-ar putea încheia cu un succes pentru țara noastră.

Finala de 200 metri liber masculin în care evoluează David Popovici are loc luni, 29 iulie, la ora 21:40.

 

Coreea de Sud, aur la proba de pușcă aer comprimat, feminin. China cucerește medalia la masculin

Sportiva sud-coreeană Ban Hyo-jin, care a început să practice tirul sportiv abia din 2021, a devenit campioană olimpică, luni, în proba de puşcă aer comprimat 10 metri din cadrul Jocurilor Olimpice 2024 de la Paris.

În finala probei, Ban Hyo-jin, 16 ani, fostă practicantă de taekwondo, s-a clasat pe primul loc cu 251,8 puncte, record olimpic egalat, urmată în clasament la doar 0,1 puncte de chinezoaica Huang Yuting, 17 ani, medaliată deja cu aur în concursul pe echipe la puşcă cu aer comprimat 10 metri, şi de elveţianca Audrey Gogniat (230,3 puncte).

Pe de altă parte, chinezul Sheng Liao a cucerit, tot luni, medalia de aur în proba de puşcă aer comprimat 10 metri din cadrul concursului de tir sportiv, al doilea său titlu olimpic după cel obţinut sâmbătă la echipe mixte, scrie Xinhua.

Sheng Liao, 19 ani, deţinătorul recordului mondial, a câştigat finala cu un nou record olimpic (252,2 puncte), fiind urmat în clasament de suedezul Victor Lindgren (251,4) şi de croatul Miran Maricic (230,0).

Recordul mondial în această probă, de 254,5 puncte, a fost stabilit de Sheng Liao pe 3 iunie 2024 la Munchen, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel