Jocurile Olimpice "Suntem o ţară mică". Verdictul unei campioane olimpice în cazul Voinea - Bărbosu - Chiles de la JO2024

Data publicării:
Agerpres
EXCLUSIV
Agerpres

Scandalul de la JO2024 iscat după finala de la sol, de la gimnastică, este departe de a fi încheiat. Chiar dacă TAS i-a dat câştig de cauză Anei Bărbosu, care a primit între timp medalia de bronz, Sabrina Voinea explorează toate căile de atac după ce contestaţia ei a fost respinsă. Sabrina Voinea a încheiat competiţia pe locul 4. 



Sabrina Voinea a concurat în finala de la sol la gimnastică, unde o decizie a arbitrilor a scos-o din calculele pentru podium. Arbitrii au considerat că Sabrina Voinea a câlcat în afara covorului, astfel că au depunctat-o pe aceasta, deşi toate reluările arată că Sabrina Voinea a rămas cu ambele picioare pe covor pe toată durata concursului. 

Rebeca Andrade a luat medalia de aur, Simone Biles a luat argintul deşi a călcat de două ori în afara covorului, iar Jordan Chiles a luat bronzul după o contestaţie, coborând-o de pe podium pe o altă gimnastă din România, Ana Bărbosu. 

Roxana-Iuliana Anghel a câştigat aurul cu echipajul de 8+1 la canotaj, dar şi argintul la dublu rame feminin. Aceasta s-a întors în ţară alături de gimnaste şi a vorbit, în exclusivitate pentru DCSport.ro, despre scandalul de la Olimpiadă. 

"A fost o situaţie foarte neplăcută. La Sabrina a fost chiar foarte nedrept, nici nu îmi găsesc cuvintele. Parcă a fost cu ură. Ea a făcut un exerciţiu foarte bun, iar acel câlcâi despre care s-a vorbit nu a fost în afară. Dar suntem o ţară în comparaţie cu puterile lume şi au făcut ce au vrut cu noi. Chiar îmi pare rău de Sabrina. Mă bucur pentru Ana, dar şi Sabrina ar fi meritat. Un moment din ăsta te poate motiva în plus, dar poate fi şi o dezamăgire, un eşec, şi te poate face să renunţi. Pentru că este o nedreptate. Nu mai ţine de tine, ca sportiv, că nu ai fost antrenat, sau că ai greşit cu ceva. 

La noi e arbitraj video, la gimnastică încă e pe hârtie în 2024. Din punctul tuturor de vedere, Sabrina a avut un exerciţiu perfect. Simone Biles a câlcat de două ori afară", a declarat Roxana Anghel. 

Youtube video image

Moment emoţionant la conferinţa de presă 

După aterizarea la Bucureşti, la conferinţa de presă Sabrina Voinea a stat lângă Maria Lehaci, una dintre canotoarele medaliate cu aur la 8+1, şi a oferit un moment cu adevărat emoţionant. Voinea s-a întors către Lehaci la un moment dat, în timpul discursului lui Mihai Covaliu, preşedintele COSR, şi a întrebat-o dacă poate atinge medalia de aur. După ce a obţinut acordul canotoarei, Sabrina Voinea a spus doar "Ce frumoasă e medalia. Poate o să am și eu”. Inclusiv Maria Lehaci a fost emoţionată de moment şi a oftat adânc, conform GSP. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel