Fotbal Stoica, răspuns tăios după comentariile lui Șumudică despre victoria categorică a FCSB-ului în meciul cu RFS

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Mihai Stoica a reacționat la declarațiile lui Marius Șumudică, după ce antrenorul a afirmat că nu a fost surprins de victoria FCSB-ului în fața celor de la RFS. FCSB a debutat cu o victorie categorică în Europa League, învingând echipa letonă RFS cu scorul de 4-1.



Șumudică a subliniat că se aștepta la acest rezultat, considerând că adversarii au fost clar depășiți de joc.

„Este un rezultat… nu m-a surprins, e un rezultat meritat la ceea ce am văzut, le dă şansa de a continua cu o marjă de încredere pentru viitor, au trei puncte. Au întâlnit o echipă normală, din punctul meu de vedere, şi-a depăşit statutul prin calificarea în Europa League (...). Dar nu trebuie să luăm din meritele celor de la FCSB, îi felicit. Nu vorbesc despre rivali, e rivala de-o viaţă a caracterului meu, a ceea ce înseamnă omul şi antrenorul Şumudică. Nu pot să nu accept faptul că fac cinste fotbalului românesc, e singura echipă calificată, le doresc baftă, noi avem drumul nostru. Nici n-am văzut meciul”, a declarat Marius Şumudică la conferinţa de presă. 

Totuși, Șumudică a spus că nu a urmărit meciul, un comentariu care l-a intrigat pe Mihai Stoica: „O altă echipă sau meci? Că n-am înţeles. În acelaşi timp a zis că nu a văzut meciul. Ok…”, a declarat Stoica la Prima Sport.

FCSB, pe locul 2 în grupă după prima etapă

După prima rundă din faza grupelor Europa League, FCSB ocupă locul al doilea, cu 3 puncte și un golaveraj de +3. Pe primul loc se află Ajax, care a obținut o victorie categorică, 4-0, împotriva Beșiktaș, având un golaveraj superior (+4).

Marius Șumudică a evitat să intre în prea multe detalii despre rivala sa, dar a recunoscut că FCSB a avut o prestație solidă și reprezintă cu succes fotbalul românesc în competițiile europene.

„FCSB putea să marcheze 7-8-9 goluri, n-am văzut în viaţa mea o echipă aşa descoperită, un portar care era preocupat de altele, săracul. A riscat foarte mult…”, a afirmat Șumudică.

Meciul dintre FCSB și RFS, un recital de goluri

FCSB a dominat meciul de la început, deschizând scorul rapid, în minutul 8, prin Daniel Bîrligea, după o pasă decisivă de la Olaru. Deși letonii au egalat în minutul 23 prin Lipuscek, FCSB a revenit repede în avantaj datorită golului marcat de Ștefănescu în minutul 32, dintr-o pasă a lui Chiricheș.

După pauză, FCSB a continuat să preseze și a mai marcat de două ori prin Olaru, în minutele 58 și 69, stabilind scorul final la 4-1. Olaru a fost unul dintre jucătorii decisivi ai meciului, reușind o dublă și oferind o pasă de gol.

Antrenorul Elias Charalambous a menționat înaintea meciului că echipa sa este pregătită să lupte pentru victorie și să reprezinte cu succes fotbalul românesc în Europa.

”Este primul nostru meci în Europa, vrem să ne bucurăm de acest meci și un astfel de moment nu este des întâlnit în viață. Suntem entuziasmați și nu suntem în această competiție doar să ne bucurăm de ea, vrem să marcăm, să câștigăm. Vom întâlni o echipă foarte bună, numele echipei nu pare foarte mare, dar a scos din competiție pe APOEL Nicosia, care este campioana Ciprului, și asta spune multe.

Nu este ușor să fii campion, numai și din asta îți poți da seama că înfruntăm un adversar dificil, dar trebuie să fim în cea mai bună formă. Jucăm pe stadionul nostru, în fața fanilor noștri și trebuie să profităm. De asta sper să fie mulți fani mâine (n.r., joi).

Dacă luăm în considerare numele, pare că suntem favoriți, dar calitatea echipei adverse ne spune că șansele sunt jumate-jumate. O să dominăm dacă vom fi cea mai bună formă, dacă nu, va fi foarte dificil”, a declarat Elias Charalambous, tehnicianul FCSB, în conferința de presă dinaintea meciului, notează Agerpres.

Autorul articolului: Andreea Deaconescu | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel