Echipa nationala Ştefan Târnovanu, apărat după meciul naţionalei cu Lituania de o legendă a Stelei Bucureşti

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Lituania a avut un gol anulat de VAR pentru fault la portar în repriza a doua a meciului cu România din Liga Naţiunilor, iar multe voci din fotbalul românesc l-au criticat imediat pe portarul Ştefan Târnovanu pentru că ar fi scăpat mingea din mână. De fapt, pe reluări se vede că acesta a prins mingea, dar atacantul lituanian i-a luat-o acestuia dintre mănuşi. 



Selecţionerul Lituaniei a spus, la conferinţa de presă de după meci, că "România este o echipă puternică şi nu are nevoie de ajutor colateral. Eu cred că golul nostru a fost unul valabil". 

Imediat, în apărarea portarului a sărit Mihai Stoica, managerul general al celor de la FCSB. 

"Când portarul are ambele mâini pe balon, se consideră că-l controlează. Intervenția adversarului se sancționează. Arbitrul a greșit aseară și a reparat-o la VAR. Cei care spun că Târnovanu a greșit la faza golului anulat corect, sunt incompetenți și/sau incorecți. Pe ei nu-i salvează nici VAR-ul", a scris Mihai Stoica pe Facebook. 

Târnovanu, apărat de o legendă a Stelei Bucureşti 

Helmuth Duckadam, portarul legendar al celor de la Steaua Bucureşti, câştigător de Cupa Campionilor Europeni în 1986, i-a luat şi el apărarea portarului naţionalei. 

"A ieșit pe centrări foarte bine, a prins mingea, a boxat-o atunci când a fost cazul, iar la golul primit a acoperit colțul așa cum trebuie să o facă un portar, a făcut acel pas în față. Ca reacție, nu avea ce să facă, a dat-o la colțul lung, pe lângă el. O evoluție foarte bună. S-a comportat foarte bine, deci am numai cuvinte de laudă pentru el. Niță este un portar cu mare experiență, are 37 de ani, dar trebuie să pregătești viitorul dacă vrei să te califici. Cred că o să joace în continuare tot cu Niță, dar uite că își pregătește viitorul, pentru Mondial.

Eu am fost critic la adresa lui Târnovanu în ultima vreme, dar acum mi-a plăcut jocul lui, chiar dacă comentatorii meciului au dat vina pe el. La faza golului anulat de VAR avea mâinile pe minge, din punctul meu de vedere a fost fault. Cumva, i-a luat mingea din brațe. Avea mâinile întinse, urma să o ia în brațe", a declarat Helmuth Duckadam pentru GSP

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel