Handbal Ştefan Birtalan, dublu campion mondial la handbal cu România, face analiza naţionalei după meciurile de la CM 2023. "Facem o simbioză între o echipă tânără şi Cristina Neagu"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Cristina Neagu nu mai poate da randamentul pe care toată lumea îl aşteaptă, afirmă Ştefan Birtalan, dublu campion mondial la handbal masculin cu naţionala României. 



Acesta a analizat înfrângerea suferită de tricolore cu Germania la CM 2023, venită după o altă înfrângere usturătoare, cu Danemarca. România mai are şanse doar teoretice pentru calificare. Pentru ca România să meargă mai departe din grupa principală, trebuie ca Danemarca să mai obţină cel mult un punct, iar tricolorele să învingă Japonia şi Polonia. 

“Inconstanța și fluctuațiile de la un joc la altul au dus la așa ceva. Noi acum facem o simbioză între o echipă tânără, care joacă, și, la final de carieră, Cristina Neagu, care nu mai poate, din păcate, să dea randamentul pe care toată lumea îl așteaptă.

Nu se poate juca la nesfârșit extraordinar de bine, cum a făcut ea pentru echipa națională. Și atunci există această fluctuație mare de momente în care te minunezi că suntem în stare să facem lucruri frumoase și apoi vin 2-3 momente în care pur și simplu ne pierdem capul.

Am pierdut un meci în care Daciana a prins extraordinar de bine. Peste așteptări față de ce se așteaptă de la un portar. Ne-a ajutat să sperăm cât mai mult. Bineînțeles că toată lumea aștepta mai mult de la Cristina. Nu se poate, și ea a fost accidentată.”, a spus Ștefan Birtalan, la emisiunea “Fluier final”, de la Sport Total FM.

Fostul selecţioner Radu Voina, concluzie amară. "Trist este că nu vom mai avea şansa să încercăm să ne calificăm la Olimpiadă"

 

“Eu zic că n-am pierdut nimic, numai că noi românii, de fel, ne inflamăm mai mult decât suntem în stare să facem. Am mai pierdut o campanie. Trist este că nu vom avea șansa să încercăm să ne calificăm la Jocurile Olimpice. Asta e tristețea, nu neapărat acest Campionat Mondial. 

Rămânem la fel, foarte entuziaști înainte de competiție, unde spargem norii și spunem că vom face și vom drege. Apoi revenim cu picioarele pe pământ, mai spunem vreo 3 zile ceva și iar se uită. Și iar mai trece un an și mai vin niște jucătoare străine.

Dacă nu greșesc, sunt vreo 64 de jucătoare străine care activează în campionatul românesc. Și atunci lucrurile sunt clare. Jucăm cu niște echipe de mâna a doua spre a treia, la batem și le umflăm și zicem că ‘vai de mine’. Apoi revenim și trec anii și trec generațiile.

O echipă se judecă prin performanțe. Noi ce facem? Noi câștigăm titluri individuale. De Cristina (n.r. – Neagu) că a fost de 4 ori cea mai bună jucătoare, că tânăra cea mai de perspectivă și așa mai departe. Mie îmi pare rău extrem de rău de fetele astea.

Eu nu le judec pe fete, pentru că ele fac ceea ce pot la ora actuală. Și cam atâta pot. Nu pot mai mult. Noi vrem să facă mai mult, dar ele, săracele, nu pot. Și atunci le mai și blamăm, le mai și criticăm. Pentru că așa e… dacă n-ai performanțe, trebuie să suporți consecințele”, a spus Radu Voina, la emisiunea “Execuții matinale”. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Handbal





DC Media Group Audience
pixel