Jocurile Olimpice Sportivii israelieni, primiți sub înaltă protecție la Paris

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Jocurile Olimpice de la Paris se desfășoară în perioada 26 iulie - 11 august.



Delegația Israelului sosit luni în Franța, sub înaltă protecție, pentru a participa la Jocurile Olimpice de vară de la Paris (26 iulie - 11 august), informează mass-media franceză.

Cei 88 de sportivi care compun delegația israeliană pentru JO 2024 au decolat luni de la Tel Aviv cu destinația Paris, unde vor fi protejați 24 de ore din 24 de unitatea de elită a jandarmeriei franceze (GIGN), după cum au anunțat ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin.

„Nu este un secret pentru nimeni că aceste Jocuri Olimpice sunt puțin mai dificile pentru noi toți, dar avem deplină încredere în organizarea securității”, a declarat președintele Comitetului Olimpic Israelian, Yael Arad, în cadrul unei conferințe de presă pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, conform cotidianului Ouest-France.

La sosirea sportivilor israelieni în Franța, pe aeroportul Roissy-Charles de Gaulle, o parte a teminalului a fost evacuată din motive de securitate.

Sportivii israelieni, amenințați cu moartea

Delegația Israelului a fost cazată într-un loc ținut secret, în condițiile în care mai mulți sportivi israelieni au primit amenințări cu moartea înaintea plecării spre Paris.

„Există deja în preajma echipelor israeliene, ca și pentru echipa americană, o securitate mare, din propriile lor țări. Dar pentru echipa israeliană, 24 de ore pe zi, vom pune oameni și soldați de la GIGN, pentru că amenințarea la adresa lor este foarte puternică”, a explicat Gerald Darmanin.

Tot luni, Comitetul Olimpic Palestinian a adresat o scrisoare Comitetului Internațional Olimpic în care cere excluderea Israelului de la JO 2024 pentru încălcarea Armistițiului Olimpic, prin „bombardamente asupra fâșiei Gaza care s-au soldat cu victime civile”.

Președintele israelian Isaac Herzog a anunțat că va fi prezent vineri la Paris pentru deschiderea Jocurilor Olimpice. De asemenea, el va participa la o ceremonie comemorativă cu ocazia împlinirii a 52 de ani de la atacul asupra sportivilor israelieni în timpul Jocurilor de la Munchen din 1972. Competiția din Germania a fost marcată de o luare de ostatici, efectuată împotriva delegației israeliene de către un comando palestinian, în timpul căreia unsprezece sportivi israelieni și un ofițer de poliție german au fost uciși, reamintește Ouest-France.

Isaac Herzog va fi prezent, totodată, la ceremonia care va fi organizată de președintele Franței, Emmanuel Macron, în onoarea șefilor de stat care vor asista la deschiderea Jocurilor Olimpice, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel