Tenis Speranţe pentru Simona Halep? Tara Moore scapă de suspendare, după ce s-a decis că nu s-a dopat intenţionat

Data publicării:
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Tara Moore, fostul număr 1 mondial la dublu feminin, a scăpat de suspendare, după ce ITIA a decis că nu s-a dopat intenţionat. 



Moore a fost suspendată provizroiu în iunie 2022, după ce a fost depistată pozitiv la metaboliţi de Nandrolon şi Boldenon, substanţe interzise. 

Moore s-a apărat şi a spus că nu a luat niciodată, cu bună ştiinţă, substanţe interzise. ITIA a decis că substanţele au intrat în organismul sportivei prin intermediul consumului de carne contaminată, după ce şi Barbara Gatica, din Chile, a fost depistată cu aceleaşi substanţe. 

"Nu a fost impusă nicio perioadă de suspendare asupra jucătoarei, iar suspendarea provizorie a fost imediat ridicată", a transmis ITIA, conform Reuters. 

Moore nu a fost deloc fericită şi a spus că ITIA a luat prea greu decizia, acuzând faptul că a trecut printr-un "stres emoţional" major timp de 19 luni, perioadă în care reputaţia ei, locul în clasament şi modul de viaţă au fost distruse. 

"19 luni pentru ca eu şi echipa mea să primim răspunsul pe care îl ştiam de la început. Ne va lua mai mult de 19 luni să reconstruim, să reparăm şi să recuperăm, dar vom reveni mai puternici decât niciodată", a scris Moore pe X. 

Cazul lui Moore poate reprezenta o speranţă pentru Simona Halep, care a fost suspendată timp de patru ani de ITIA pentru folosirea roxadustatului, o substanţă interzisă. Simona Halep îşi menţine apărarea şi spune că nu a luat în mod conştient această substanţă, iar avocaţii acesteia au şi demonstrat că ingerarea s-a produs din cauza unui supliment de colagen care era contaminat. 

Simona Halep va fi audiată la TAS în luna februarie. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Tenis





pixel