UEFA Euro 2024 Southgate și de la Fuente, încrezători în puterile echipelor sale. Spania și Anglia joacă pentru titlul EURO 2024

Data publicării:
Colaj DCSport/Sursa foto: Agerpres
Colaj DCSport/Sursa foto: Agerpres

Finala Campionatului European de fotbal găzduit de Germania are loc astăzi, 14 iulie, începând cu ora 22:00.



Spania și Anglia se vor înfrunta în finala Campionatului European de fotbal - EURO 2024, duminică, pe Olympiastadion din Berlin, de la ora 22:00.

Southgate crede în vise, nu în basme

„Eu nu cred în basme, dar vreau să cred în vise”, a afirmat selecționerul echipei Angliei, Gareth Southgate, dorind să transmită „absența fricii” jucătorilor săi înaintea finalei Campionatului European de fotbal - EURO 2024 cu Spania.

„Eu nu cred în basme, dar cred în vise. Noi avem mari vise, noi am simțit nevoile și importanța acestor lucruri, dar trebuie să facem tot ce se poate ca să le îndeplinim”, a spus selecționerul vicecampioanei
europene la conferința de presă de dinaintea finalei.

„Destinul, parcursul pe care l-am avut, golurile pe final de meci, penalty-urile, toate acestea nu înseamnă neapărat că este momentul nostru. Trebuie să facem tot posibilul pentru ca visele noastre să se realizeze (duminică) și trebuie să jucăm la nivelul care trebuie pentru a reuși. Desigur, ar fi o poveste minunată, dar asta stă în mâinile noastre”, a adăugat Southgate.

„Duminică, eu nu mă voi teme de ce s-ar putea întâmpla după tot ce am trăit (în fotbal)”, a mai precizat fostul internațional englez, numit selecționer în 2016.

„Îmi doresc ca jucătorii mei să simtă frică, vreau să dea tot ce au mai bun din ei pentru că, orice s-ar întâmpla, noi suntem cu adevărat puternici în calitate de grup și ne susținem unii pe alții. Am spus mai pe la începutul turneului că dacă nu avem teamă că pierdem, noi vom avea mult mai multe șanse să câștigăm”, a conchis selecționerul englez.

Luis de la Fuente: „Noi suntem pregătiți să luptăm pentru victorie”

Spania vrea să scrie istorie prin câștigarea competiției pentru a patra oară, a afirmat selecționerul Luis de la Fuente înaintea finalei cu Anglia, adăugând însă că echipa sa nu „este favorită” înaintea partidei.

Întrebat la conferința de presă despre posibilitatea de a imita „generația de aur” a Spaniei, câștigătoare la EURO 2008 și 2012, precum și la Cupa Mondială din 2010, de la Fuente a precizat că are deja „o generație strălucită”, capabilă „să scrie istorie” astăzi.

„Noi am făcut deja asta ajungând aici, continuând creșterea noastră. Dar asta nu înseamnă că putem câștiga întotdeauna. Însă această impresie colectivă, acest progres, sunt peste orice rezultat”, a adăugat el.

„Trebuie să fim mândri de tot ce am făcut. Pentru că avem un mare prezent și un mare viitor. Și să vezi o țară angajată în spatele acestei echipe, indiferent de rezultat, este un lucru extraordinar. Suntem emoționați să vedem o țară cu atât de multă speranță, afecțiune, armonie și unitate, așa cum nu am mai văzut de mult”, a mai spus selecționerul spaniol.

„Noi suntem pregătiți să luptăm pentru victorie și trebuie să rămânem fideli ideii noastre de joc”, a conchis de la Fuente, potrivit Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel