Inot Sorin Grindeanu a găsit soluția la problemele investițiilor sportive din România. Răspunsul ministrului la adresa declarațiilor lui David Popovici

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

David Popovici a reușit să revină de la Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie - 11 august) cu două medalii olimpice, una de aur și una de bronz.



„Îmi doresc să existe inițiativă privată pe acest palier”

Campionul olimpic la 200 metri liber și medaliat cu bronz la proba de 100 metri liber, înotătorul David Popovici (19 ani) a ținut să explice lipsa condițiilor și a infrastructurii sportive din România, transmițând un mesaj tuturor politicienilor români care se bucurau de reușitele sale din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că investițiile private ar trebui să existe și în România, ca în cazul Statelor Unite ale Americii.

„Eu știu că în București sunt totuși bazine. Sunt. E și la Dinamo, e și la Lia Manoliu, din câte știu, e și la Otopeni. (...) E nevoie de investiții, e adevărat, în continuare și în celelalte orașe din țară.

Hai să nu excludem și zona privată care poate să vină să investească în ce înseamnă baze sportive, că parcă nu ne dorim să ne întoarcem în vremuri dinainte de 1989. Sau cel puțin eu unul nu-mi doresc.

Îmi doresc să existe inițiativă privată pe acest palier. Unde se spune că doar statul? Dacă mergem în America, e statul american proprietar pe bazele sportive? Eu nu cred”, a spus Sorin Grindeanu, la Digi24.

Discursul manifest al lui David Popovici, după medaliile cucerite la Paris

„N-aș spune (n.r. - că sunt) un miracol, însă... în condițiile în care i-am întrecut pe britanici, pe americani, pe australieni, la 200 metri, pe toate aceste nații care au condiții infinit mai bune decât ale noastre...au bazine să-și pună și-n cap! Au toată infrastructura de care au nevoie, au absolut orice.

Centre de pregătire peste centre de pregătire, deci în condițiile astea, eu mă antrenez la „Lia Manoliu”, în același bazin în care am învățat să înot, la patru ani. De-asta sunt bronzat așa, cu urmele de ochelari, pentru că înot acolo în aer liber. Iar în timpul iernii, de exemplu, că tot vorbeam despre condiții, când e frig afară, pentru că bazinul din interior, de foarte mult timp, se promite că se va face ceva, dar nu se începe niciodată nimic, când e frig afară, noi ne antrenăm într-un balon. Dacă o persoană obișnuită intră și stă trei minute, simte că se sufocă. În condițiile alea ne antrenăm noi, dar cred că se poate!

Sunt puțini cei care excelează cu adevărat în România la sporturi, însă alături de condițiile pe care le avem, trebuie să facem ce putem. Acum, că am zis despre condițiile pe care le avem - nu numai noi înotătorii - ci sportivii, în general, în țară, poate se va schimba ceva... Nu se va schimba ceva doar dacă vorbim despre asta! Trebuie să se facă, într-adevăr, presiuni, să li se aducă la cunoștință tuturor oamenilor care se ocupă de așa ceva.

Trebuie să ne punem pe treabă, pentru că avem un campion olimpic din an în Paște în ultima vreme. Mă bucur că am reușit să fiu eu. Asta am făcut pentru mine, pentru țară, pentru toată lumea, însă mi-ar plăcea să avem din ce în ce mai multe medalii, mi-ar plăcea să fie mai mult de trei oameni calificați la Jocurile Olimpice pentru înot...avem o delegație destul de mare de sportivi la Jocurile Olimpice. Însă te uiți la alte multe țări care au la fel sau mai puțini locuitori decât noi și sunt triplu, cvadruplu, pentru că se investește mai mult în sport, sportul e considerat mai important și nu degeaba sunt și țări mai dezvoltate decât noi! Așa că, pentru o Românie educată, sănătoasă, trebuie să investim mai mult în sport.

Și acesta e un mesaj pentru toți politicienii care vorbesc despre asta, dar la un moment dat, mesajul se blochează pe undeva. Așa că trebuie să facem ceva, pentru că vedeți toate reacțiile oamenilor obișnuiți care se uită la televizor, oamenilor din funcții înalte, toată lumea e fericită! Toată lumea se bucură, dar hai să ne bucurăm mai des! De ce nu?! Hai să avem mai mulți campioni olimpici, mai mulți medaliați, mai mulți finaliști, mai mulți calificați la JO!”, a spus David Popovici, pentru TVRSport.



Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Inot




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel