Tenis Sorana Cîrstea face un anunţ trist. "Durerea este insuportabilă"

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Sorana Cîrstea anunţă că ia o pauză de la tenis. Sportiva spune că a jucat cu dureri în ultima jumătate de an. 



"În ultimele cinci luni m-am luptat cu o fasceită plantară severă. Am făcut tot ce era posibil pentru a putea juca şi pentru a nu rata turnee importante, dar am ajuns în punctul în care durerea a devenit insuportabilă. Îmi este foarte greu să mă antrenez, aşa că singura soluţie este să îmi iau un pic de timp de repaus. Nu ştiu acum cât de lungă va fi recuperarea, dar îmi voi toată silinţa pentru a reveni pe teren cât mai rapid posibil. Vă mulţumesc tuturor pentru sprijin", a scris Sorana Cîrstea pe Instagram. 

Ce este fasceita plantară 

"Fasceita plantară, cunoscută şi sub denumirea de fasciită plantară, este una dintre cele mai frecvente cauze ale durerilor de la nivelul călcâiului. Aceasta implică inflamarea unei benzi groase de țesut care traversează partea inferioară a piciorului şi leagă osul călcâiului de degetele de la picioare (fascia plantară). Ligamentele fasciei plantare se confruntă cu multă uzură în viața ta de zi cu zi, iar presiunea asupra picioarelor le poate deteriora sau rupe. Fascia plantară se inflamează, iar inflamația provoacă dureri de călcâi și rigiditate.

Fasceita plantară, care este resimţită ca o bătătură în talpă, cauzează, în mod obișnuit, o durere asemănătoare unui junghi, care apare, de obicei, la primii pași de dimineață. Pe măsură ce vă ridicați și vă mișcați, durerea scade în mod normal, dar ar putea reveni după perioade lungi de stat în picioare sau când vă ridicați", scriu cei de la medlife.ro.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Tenis





pixel