UEFA Europa League Sondaj DCSport/ Se califică FCSB în grupele Europa League? Diferenţă majoră la voturi

Data publicării:
Sursa: Agerpres
EXCLUSIV
Sursa: Agerpres

FCSB o înfruntă pe Lask Linz în playoff-ul Europa League, pentru un loc în grupele competiţiei. FCSB a ratat calificarea în playoff-ul Ligii Campionilor în faţa celor de la Sparta Praga, scor general 4-3. 



DCSport.ro şi-a invitat cititorii să voteze dacă FCSB va trece de austriecii de la Lask Linz în playoff-ul Europa League, iar diferenţa de voturi este majoră. 

60,4% dintre votanţi au spus că FCSB NU se va califica din această dublă, urmând astfel să joace în grupele Conference League, a treia competiţie europeană ca valoare. Doar 39,6% dintre cei care au răspuns sondajului s-au arătat încrezători în şansele celor de la FCSB pentru calificare. 

Charalambous: „Astfel de meciuri nu pot fi decise după o singură manșă”

„În aceste faze ale competiției, știm că o să întâlnim cluburi mari. Știm că va trebui să suferim și să dăm 100% pentru a obține un rezultat care să ne ajute la returul de peste o săptămână. 

În această etapă a competiției, diferențele dintre echipe sunt mici. Calificarea, de săptămâna viitoare, se va decide la meciul ce se desfășoară la București. Știm că va fi greu, dar suntem aici să luptăm și să dăm tot ce avem mai bun. Cu siguranță, obiectivul nostru este să ne calificăm. A văzut toată lumea, mereu spun asta, ultimele meciuri, atât cele cu Maccabi (Tel Aviv), cât și cu Sparta (Praga), jocul a fost echilibrat. Am o presimțire că va fi așa și la meciul următor.

Sunt fericit să înfrunt o echipă care are calitate individuală, dar cred foarte mult în jucătorii mei. Avem și noi o echipă foarte bună. Meciul va fi decis de unele detalii.

Jucătorii mei trebuie să lucreze la nivel mental în mod individual. Noi încercăm să ajutăm jucătorii cât putem. Florin Tănase este un jucător cu multă experiență, cu multă calitate. Am spus și săptămâna trecută că nu este pregătit 100% încă, dar el progresează zi de zi. Mă bucur că îl avem în lot și sunt 100% sigur că ne va ajuta.

Sunt sigur că mâine va fi o atmosferă frumoasă în tribune, o atmosferă pe care nu o întâmpini mereu. Va fi foarte bine pentru jucători, cred că stadionul va fi plin. Nu știu exact câți suporteri vom avea mâine, însă știm că avem susținători peste tot. Am văzut asta și în Ungaria, și în Cehia. Suntem un club mare, avem fani în mai multe țări, așa că sper ca mâine să îi facem fericiți.

(n.r.) Întrebat ce șanse sunt ca FCSB să tranșeze calificarea din tur) Nu există așa ceva. Am mai spus-o și în alte rânduri: astfel de meciuri nu pot fi decise după o singură manșă, indiferent de rezultatul de mâine. Calificarea se va decide la București”, a declarat Elias Charalambous, la conferința de presă din Austria.

Ce scrie presa austriacă despre FCSB

„Este intrigant! FCSB, adversarul lui LASK în play-off-ul Europa League, prezintă două fețe complet diferite. Însă, datorită unui amical jucat pe 14 ianuarie, echipa austriacă are deja o idee despre una dintre aceste fețe și ar trebui să fie precaută în fața campioanei României.

Cine se uită la rezultatele FCSB-ului în Liga Campionilor în ultimele sezoane ar crede că este un adversar ușor de trecut, dar dacă te uiți la ultimele apariții ale bucureștenilor în Europa îți faci altă idee.

FCSB a învins-o în deplasare pe redutabila echipă Maccabi Tel Aviv (1-0) și a făcut egal pe terenul Spartei Praga (1-1), înainte de a fi învinsă cu 2-3 în Ghencea.

Pe 14 ianuarie a avut loc meciul de pregătire LASK - FCSB, în cantonamentul din Turcia, pe care românii l-au câștigat cu 3-1.

'Am întâlnit un adversar foarte puternic', a explicat antrenorul LASK de atunci, Thomas Sageder. Aceste cuvinte ar trebui să răsune acum ca un avertisment pentru Linz, chiar dacă au trecut luni de atunci și campionii României ocupă doar locul 12 în clasamentul Superligii”, au scris cei de la Krone.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Europa League




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel