Superliga Romaniei Şocul a funcţionat. Sepsi obţine prima victorie după demiterea lui Bernd Storck

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Sepsi Sf. Gheorghe s-a impus în faţa lui FC Botoşani, la primul meci al lui Valentin Suciu ca principal al grupării covăsnene. 



Gabriel Debeljuh a deschis scorul în prima repriză cu un şut din întoarcere de la marginea careului, care l-a surprins pe Kukic. În repriza secundă, Alimi a dublat avantajul covăsnenilor din lovitură de la 11 metri. În minutul 87, Oberlin a înscris pentru 3-0, după o lovitură de cap. Scor final, 3-0 pentru Sepsi OSK. La formaţia covăsneană a debutat şi Denis Haruţ, proaspăt transferat de la FCSB. 

În etapa trecută, Sepsi OSK pierduse la Galaţi, 0-2 cu Oţelul. FC Botoşani a ajuns la a treia înfrângere consecutivă, după 1-2 cu Hermanstadt şi 0-2 cu Petrolul Ploieşti. 

Covăsnenii au început excelentul sezonul, cu două victorii şi două remize, după care au urmat patru partide pierdute, rezultate care au dus la despărţirea de antrenorul Bernd Storck. De partea cealaltă, botoşănenii au înregistrat în acest start de campionat două succese şi cinci înfrângeri.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 19 ori, de şase ori s-a impus gruparea din Sf. Gheorghe, şapte meciuri au fost câştigate de moldoveni, iar alte şase jocuri s-au terminat la egalitate.

Primul duel a avut loc pe 28 iulie 2017, FC Botoşani - Sepsi 5-1, goluri marcate de Andrei Miron, Laurenţiu Buş - dublă, Mihai Roman I, Lorand Fulop, respectiv Patrick Petre.

Doar una dintre cele şase remize s-a terminat fără gol marcat, pe 27 august 2018, cu FC Botoşani în postura de gazdă.

Ultimul succes bifat de moldoveni datează din 24 ianuarie 2022, FC Botoşani - Sepsi OSK 1-0.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel