UEFA Euro 2024 Slovenia merge în optimile EURO 2024 după trei egaluri. S-a ajuns la ultimul criteriu de departajare

Data publicării:
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Anglia a câştigat grupa C de la EURO 2024, cu o singură victorie în trei partide, însă situaţia cu adevărat interesantă a venit de la Slovenia, care nu a câştigat niciun meci dar s-a calificat în optimi. 



Anglia şi Slovenia au remizat, scor 0-0, în etapa a treia din faza grupelor la EURO 2024, şi merg la braţ în optimile de finală ale competiţiei. Anglia a terminat grupa pe primul loc, cu 5 puncte, urmată de Danemarca şi Slovenia. Serbia, cu doar 2 puncte, este eliminată din competiţie. 

Meciul dintre Anglia şi Slovenia a fost sărac în faze de poartă, niciuna dintre echipe nefiind dispusă să îşi asume riscuri. Harry Kane a tras un şut din marginea careului, dar Oblak nu a avut emoţii (31). Portarul lui Atletico Madrid a reţinut în doi timpi mingea expediată de Foden (35), din lovitură liberă de la 29 de metri.

Anglia a mai avut o şansă notabilă în finalul primei reprize, o centrare a lui Trippier (39), dar Gallagher şi Kane nu au ajuns la minge.

După pauză, Bellingham (54) a fost angajat în careu de Kane, dar nu a reuşit preluarea, conform Agerpres. 

Stones (58) a trimis mingea cu capul din centrul careului, dar Sesko a respins de pe linia porţii.

Ultima şansă a echipei antrenate de Southgate a fost ratată de Palmer (90+2), care a tras pe direcţia lui Oblak.

Slovenia are doar două meciuri în care nu a marcat din ultimele 23 şi nu a câştigat niciun meci din cele şase jucate la EURO (cinci egaluri, un eşec).

Slovenia, pe locul 3 în grupă, după ce s-a ajuns la ultimul criteriu de departajare 

Slovenia şi Danemarca au încheiat la egalitate perfectă. Acelaşi număr de puncte, acelaşi număr de goluri, acelaşi număr de cartonaşe. S-a ajuns, astfel, la departajarea în funcţie de locul ocupat în preliminarii. Danemarca, care a reuşit să câştige grupa de calificare la EURO 2024, chiar în faţa Sloveniei, a rămas astfel pe locul 2 al grupei C, în timp ce Slovenia merge în optimi de pe locul 3. 

Ungaria şi Croaţia sunt acum sigure de eliminarea de la EURO 2024. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel