Fotbal Situaţie incredibilă la Corvinul. Jucătorii au semnat cu noua entitate juridică, FRF a respins actele

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

FRF a respins documentele prin care Corvinul Hunedoara voia să devină club de drept privat şi să aibă, astfel, drept de promovare în Liga 1. Decizia vine la doar o zi după avizul favorabil al Comisiei Juridice, ca urmare a contestaţiilor depuse de 4 cluburi din Liga 2 (FC Voluntari, FC U Craiova, FC Argeş şi FK Csikszereda). 



"Federația Română de Fotbal face următoarele precizări în ceea ce privește situația clubului Corvinul Hunedoara:

Corvinul a depus documentația necesară pentru schimbarea formei juridice. În urma analizei, Departamentul Juridic al FRF a emis un aviz favorabil, pe care l-a publicat pe site-ul oficial al federației la data de 16 august 2024, constatand indeplinirea cerintelor cu privire la documentația depusă.

În conformitate cu prevederile regulamentare aplicabile, mai multe cluburi din Liga 2 (FC U Craiova, FK Csikszereda, FC Voluntari, FC Argeș) au depus contestații cu privire la Avizul mai sus menționat. Având în vedere situația specială în care se regăsește clubul Corvinul, ca urmare a participării sale în competițiile europene, precum și din cauza imposibilității amânării mai multor jocuri ale acestuia din cadrul Ligii 2 (clubul având deja 3 meciuri amânate) , Comitetul Executiv a constatat că, în ciuda faptului că actele prezentate de club sunt suficiente pentru a permite modificarea formei juridice, nu există un orizont de timp suficient pentru a se putea adopta o decizie ulterior soluționării respectivelor contestații în instanțele sportive.

Pentru toate cele de mai sus, Comitetul Executiv a decis respingerea cererii clubului", a transmis FRF.

Jucătorii au semnat contracte noi, dar forma juridică nu s-a mai schimbat 

Toţi jucătorii Corvinului, cu excepţia lui Sergiu Buş, Desley Ubbink şi Roger Junior, au semnat noi contracte cu noua entitate juridică, însă acum se pune problema validităţii acestora. Acest lucru a fost punctat şi de Adrian Mititelu, patronul FC U Craiova, unul dintre cluburile care au contestat trecerea Corvinului la entitate de drept privat. 

"Entitatea publică Corvinul și cedat deja activitatea către noua entitate de drept privat. Cedarea fost făcută prin Hotărâre a Consiliului Local Hunedoara, în conformitate cu procedura legala.

Contractele jucătorilor încheiate pe entitatea de drept public au fost reziliate și încheiate noi contracte pe entitatea de drept privat. Pentru ca cei de la CORVINUL să-şi salveze clubul sunt necesare alte artificii (unele dincolo de lege) și grozăvii.

Sper totuși ca cei de la Corvinul să reușească să-și rezolve problemele și să rămână în competiție", a transmis Adrian Mititelu. 

I-am întrebat pe cei de la Federaţia Română de Fotbal ce se întâmplă cu noile contracte ale jucătorilor, dar şi care entitate juridică a Corvinului va evolua în Liga 2 în acest sezon. Vom reveni cu răspunsul când ne va fi furnizat. 

Primarul Hunedoarei spune că echipa nu se desfiinţează 

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu, a declarat că cele patru cluburi care s-au opus acordării dreptului de promovare Corvinului „i-au luat de proști” pe oficialii hunedoreni.

"Noi am depus toate documentele în timp legal, au fost avizate pentru legalitate, au fost introduse pe ordinea de zi a Comitetului Executiv.

Dar aceste patru echipe au o temă evidentă de a împiedica echipa noastră să poată să promoveze. Votul nu a fost dat împotriva documentelor noastre, nu împotriva deciziei departamentului juridic al FRF, ci împotriva transformării clubului nostru în club de drept privat. Aceste patru cluburi și-au făcut planul malefic împotriva noastră. FRF și-a făcut treaba, a fost o șmecherie tipic românească a celor patru cluburi.

Domnii ne-au luat de proști. Dar noi nu ne desființăm. Unii au vrut să ne atragă în jocuri de culise, cluburi dintre cele patru. Una dintre cele două care au fost în Liga 2. Însă le promit că noi ne vom apăra șansele și vom construi echipa ca să câștigăm campionatul în Liga 2.

Ați reușit, dar nu ne-ați înfrânt. Ceea ce s-a întâmplat e o sfidare abunului-simț”, a declarat Dan Bobouțanu, la emisiunea „Liga Digi Sport”.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel