UEFA Euro 2024 Singurul pericol pentru naţionala României după victoria cu Ucraina de la EURO 2024

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

România a avut un debut de vis la EURO 2024. Tricolorii au învins Ucraina cu 3-0, după un meci cu trei reuşite extrem de spectaculoase. 



Nicolae Stanciu a deschis scorul cu un şut senzaţional, din prima, de la 20 de metri, direct în vinclul porţii apărate de Lunin. În repriza a doua, Răzvan Marin a prins şi el un şut bun de la distanţă, tot fără preluare, şi l-a învins pe portarul lui Real Madrid. Scorul final a fost stabilit de Denis Drăguş, după o pasă primită de la Dennis Man. 

Nicolae Stanciu putea marca încă un gol spectaculos, dar şutul său trimis direct din corner a lovit bara transversală. 

Răzvan Lucescu, antrenorul celor de la PAOK Salonic şi fost selecţioner al României, a spus care este marele pericol pentru tricolori după victoria entuziasmantă cu Ucraina, care le asigură fotoliul de lider în grupa E, cel puţin până la meciul cu Belgia. 

"Toţi cei care au fost prezenţi pe lângă ei, jucătorii, au reuşit să creeze un grup total. Când ai un grup total, ai şanse mari de reuşită. Dar rămâne această situaţie de a păstra picioarele pe pământ, de a avea echilibru. Sunt convins că ei ştiu acest lucru, sunt convins. Şi am şi văzut discursul lui Edi. Sunt convins că ei vor încerca să păstreze acest echilibru. Dar fiind o echipă care a venit după foarte multe perioade complicate, după foarte multe critici, inclusiv unele care nu îşi aveau rostul înaintea acestui turneu final. Criticile sunt şi nu sunt utile. Sper să nu fie totuşi prea euforici în subconştient. Aici e singurul pericol. În rest, aşa cum au fost azi pe teren, aşa cum a fost prezenţa totală a fiecăruia dintre ei pentru echipă, mă face să spun că au şanse mari de a ieşi din grupă. Victoria de azi ne aduce foarte aproape de calificare, măcar prin prisma locului 3", a declarat Răzvan Lucescu la Orange Sport. 

Pentru România, victoria cu Ucraina este doar a doua la Campionatele Europene. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel