Fotbal international Sindicatul fotbaliştilor francezi anunţă că va lua măsuri legale împotriva numărului mare de meciuri internaţionale

Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Sindicatul fotbaliştilor francezi (UNFP) ia în considerare acţiuni în justiţie contra modificării calendarului internaţional, care are un impact negativ asupra sănătăţii fizice şi mentale a jucătorilor, transmite DPA.




David Terrier, vicepreşedintele UNFP, susţine că FIFA a introdus formatul cu 32 de echipe la Cupa Mondială a Cluburilor într-un calendar deja congestionat, fără o consultate corectă a părţilor implicate, din setea pentru bani.

Comentariile lui Terrier urmează după un avertisment de la directorul executiv al Asociaţiei Fotbaliştilor Profesionişti, Maheta Molango, care spunea în decembrie că s-a ajuns la stadiul în care jucătorii sunt gata să întreprindă acţiuni legale în această problemă.

"Să oprim goana promovată de FIFA"



Confruntaţi cu refuzul FIFA şi UEFA, cu adăugarea competiţiilor, cu creşterea drastică a numărului de accidentări, oboseala mentală care loveşte din ce in ce mai mulţi jucători, ce alt răspuns putem da decât să iniţiem acţiuni judiciare care vor permite să oprim goana promovată de FIFA în setea sa de concurenţă şi - nimeni nu se lasă păcălit - pentru bani? Este necesar să se oprească. Deja studiem la UNFP posibilităţile care ni se oferă de a aduce problema calendarului la tribunal. Nu putem fi acuzaţi că nu am încercat să găsim o soluţie prin dialog. Calendarul internaţional este în derivă şi depinde de noi să-l aducem înapoi în port cât mai repede posibil, folosind toate mijloacele de care dispunem, a spus Terrier.

UNFP a apreciat că actualul calendar era deja "nebun" şi fără noua Cupă Mondială a Cluburilor, care urmează să aibă loc în Statele Unite în vara lui 2025.

Terrier a cerut o implicare mai largă din lumea fotbalului în susţinerea jucătorilor în această problemă: Ceea ce nu înţeleg, în afară de cuvintele unor antrenori, mai rar ale preşedinţilor de club sau medici, de ce sindicatele şi jucătorii sunt singurii care luptă împotriva perturbării calendarului. Pentru că acest lucru afectează şi cluburile, ai căror jucători sunt mai des accidentaţi, şi ligile naţionale, care, ca şi în Franţa, găsesc din ce în ce mai greu drepturi TV care să fie la înălţimea aşteptărilor lor. Trebuie spus că înmulţirea meciurilor dăunează în cele din urmă asupra calităţii lor şi nici radiodifuzorii, nici spectatorii nu pot fi păcăliţi. Azi şi mâine va fi mai rău, toată lumea pierde. Deci de ce suntem noi singurii care luptă? Este de neînţeles.

Un purtător de cuvânt al FIFA a declarat că "decizia de a mări Cupa Mondială a Cluburilor este în conformitate cu viziunea FIFA şi turneul va oferi o platformă relevantă pentru cluburile de pe toate continentele, dându-le oportunitatea de a concura pe scena mondială, ducând cluburile de fotbal la nivelul următor. Când vine vorba de bunăstarea jucătorilor, merită subliniat că Cupa Mondială a Cluburilor înlocuieşte Cupa Confederaţiilor FIFA, care a fost ultima oară jucată în 2017. FIFA nu a adăugat pur şi simplu o nouă competiţie, ci a anulat de asemenea una", scrie Agerpres. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international





pixel