Competitii Simone Biles vrea aurul la gimnastică la Jocurile Olimpice din 2024

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Simone Biles are planuri mari pentru JO 2024, de la Paris. 



Superstarul gimnasticii mondiale Simone Biles, care a revenit anul acesta în competiţie după o pauză de doi ani, în urma retragerii sale din mai multe probe la Jocurile Olimpice de la Tokyo, invocând dorinţa de a-şi proteja sănătatea mintală, a reafirmat că Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 constituie principalul său obiectiv şi şi-ar dori să câştige şi alte medalii de aur, informează AFP.

Revenită în atenţia publicului în luna august, ea s-a evidenţiat mai întâi câştigând US Classic, înainte de a cuceri un al optulea titlu (record) la individual compus în Campionatele SUA.

Dar ea a impresionat mai ales la Mondialele de la Anvers, din luna octombrie, impunându-se în finala de la bârnă, la individual compus şi pe echipe, îmbogăţindu-şi la 30 totalul de medalii la Campionatele Mondiale, dintre care 23 de aur, şi demonstrând că rămâne regina sportului său.

Chestionată de presa din lumea întreagă după noile sale performanţe, superstarul gimnasticii nu a dorit să scoată în evidenţă rezultatele sale sau medaliile cucerite.

"Nu am fost stresată de numărul de medalii sau de culorile lor. La această competiţie (la Anvers), eu mi-am spus: 'Atât timp cât sunt aici, cât îmi fac din nou exerciţiile, este o victorie preţioasă în ochii mei'".

"Ceea ce contează cu adevărat, este redarea încrederii în competiţie, notele bune pentru echipă", a mai spus ea.

Gimnasta texană de 1,42 m s-a declarat încântată de această încredere recăpătată după Jocurile Olimpice de la Tokyo traumatizante în vara lui 2021. Sosită în Japonia în calitate de mare favorită, Biles a clacat în lumina reflectoarelor, retrăgându-se din majoritatea probelor.

Biles, care este şi cvadruplă campioană olimpică, a afirmat că a urmat o terapie pentru a se asigura "că totul funcţionează cum trebuie pentru a da ce este mai bun în gimnastică şi pentru a fi şi o bună soţie, o fată bună, o bună prietenă şi toate lucrurile bune".

Biles s-a căsătorit în luna aprilie cu un jucător de fotbal american, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Competitii




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel