Gimnastică Simone Biles e fericită și mândră, după cucerirea a patru medalii la Jocurile Olimpice de la Paris

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Gimnasta americană în vârstă de 27 de ani a câștigat trei titluri olimpice și o medalie de argint în cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris.



Simone Biles pleacă de la Paris cu încă patru medalii olimpice

Gimnasta americană Simone Biles a încheiat ediția Jocurilor Olimpice de la Paris cu patru medalii olimpice, respectiv trei medalii de aur și o medalie de argint. Ea s-a declarat „fericită„ și „mândră” de evoluțiile sale, la trei ani după dezamăgirea de la Tokyo.

Pentru ultima ei zi de competiție la Paris, Biles nu a reușit să câștige aurul, fiind nevoită să se mulțumească cu argint la sol și cu locul cinci la bârnă, dar ea a câștigat anterior titlul în competiția pe echipe, la individual compus și la sărituri, ducând la 7 numărul de medalii olimpice.

„A fost o zi absolut nebună”, a spus Biles, adăugând că este „foarte fericită și mândră” de ceea ce a reușit.

„Am realizat mai mult decât visam, nu numai în timpul acestor Jocuri, ci și în gimnastică în general. Deci nu pot fi supărată pe performanțele mele, a menționat sportiva. „În urmă cu doi - trei ani, nu credeam că mă voi întoarce aici, la Jocuri, să particip la competiție și să termin cu patru medalii”, a adăugat Biles.

După clasarea pe a cinea poziție la bârnă, într-un concurs în care nu mai puțin de patru gimnaste au coborât de pe bârnă în timpul evoluției, Biles a spus că atmosfera a fost ciudată, întrucât sala nu dispunea de muzică și nici oamenii din tribune nu produceau sunete de încurajare.

„A fost cu adevărat ciudat și ciudat”, a spus Biles, care a întrebat-o pe colega sa Lee, după încheierea evoluției sale, de ce lumea continuă să tacă în timpul concursului: „De ce tac? (Why are they shushing?) Am întrebat de mai multe ori dacă putem asculta muzică sau să avem un zgomot de fundal. Nu sunt sigură ce s-a întâmplat acolo, dar da, nu a fost favorita noastră (n.r. probă). Nimănui nu i-a plăcut.”

CITEȘTE ȘI Anunțul șocant al mamei Sabrinei Voinea, după scandalul privind nota obținută la sol: „Atât am putut suporta!”

În cadrul acestei probe, Sabrina Maneca Voinea, calificată și ea în finală, a ratat de două ori, clasându-se pe a opta poziție. De asemenea, românca a evoluat și în ultimul act al probei de sol a concursului de gimnastică, reușind să se poziționeze pe locul 5, după colega sa, Ana-Maria Bărbosu, clasată pe 4.

Ambele gimnaste se află în mijlocul unei controverse privind notele obținute luni după-amiază, Bărbosu pierzând medalia de bronz după ce arbitrele au admis contestația americancei Jordan Chiles. În ceea ce privește situația lui Voinea, ea a fost depunctată pe nedrept, aspecte observate după reevaluarea prestației sale. În timpul concursului, antrenoarea Sabrinei a depus contestație, dar fără succes.

Cea mai titrată gimnastă din istorie, Simone Biles, care are și 23 de titluri mondiale, a parcurs un drum lung pentru revenirea la Jocuri, după coșmarul de la Tokyo din 2021, unde a renunțat la mai multe probe, fiind victima unor „twisties” (pierderi de reper în spațiu), înainte de a vorbi despre problemele sale de sănătate mintală.

Biles a stat departe de sport multe luni și a revenit în competiție abia în august 2023, existând îndoieli cu privire la dorința sa de a merge la Paris, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Gimnastică




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel