Tenis Simona Halep, primele declarații despre divorțul de Toni Iuruc. „M-am luptat emoțional, m-am luptat mental și încă mă lupt”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Campioana română a mărturisit că nu a putut rămâne pozitivă în ultimii doi ani, ținând cont de greutățile pe care le-a întâmpinat pe plan personal și profesonal.



Simona Halep, dublă campioană de Grand Slam și cea mai bună tenismenă din istoria țării noastre, a fost protagonista scandalului de dopaj început în urmă cu doi ani, când a fost suspendată pentru patru ani de către ITIA, după ce testele antidoping realizate la US Open 2022 au determinat un rezultat pozitiv la o substanță interzisă tenismenilor de performanță, respectiv roxadustat.

Cu toate că lui Halep i-a fost redusă pedeapsa de la patru ani la nouă luni în urma contestării deciziei la TAS, „Simo” a dezvăluit că momentele prin care a trecut în ultimii ani au fost extrem de dificile, mai ales că aceasta a cunoscut un divorț rapid de Toni Iuruc, ca mai apoi problemele din viața profesională să apară și să îi schimbe cursul carierei.

Întrebată ce perspectivă are asupra ultimelor întâmplări din viața sa, în special evenimentul privind suspendarea de dopaj, Simona Halep a spus că încearcă să observe lucrurile pozitive, chiar dacă nu poate trece peste aspectele negative care au urmărit-o timp de doi ani.

„Nu mă așteptam să fie atât de dificilă revenirea”

Simona Halep a anunțat, în urmă cu câteva zile, că are nevoie de mai mult timp pentru a reveni în circuitul de tenis, întrucât perioada în care nu a evoluat și-a pus amprenta asupra sa, mai ales că suferă încă de accidentarea la nivelul genunchiului.

„Aș putea spune că văd ambele părți, pentru că partea completă, să spunem partea pozitivă, a fost că totul a fost clarificat și am câștigat până la urmă lupta pentru a arăta adevărul și implicit că nu am greșit niciodată tenisului.

Partea goală (n.r. - a paharului) este pauza pe care am avut-o timp de doi ani. A venit cu multe lucruri negative: psihic, epuizare, probleme fizice, pentru că am stat atât de mult pe dinafară. Acum este foarte greu să recuperez timpul pe care l-am pierdut.

Dar cea mai importantă este partea emoțională, pentru că toți avem nevoie de ea pentru a fi echilibrați și pentru a ne afla pe un drum pozitiv. A fost foarte greu tot prin ceea ce am trecut. A fost foarte dificil să rămân pozitivă tot timpul. M-am luptat emoțional, m-am luptat mental și încă mă lupt. Nu mă așteptam să fie atât de dificilă revenirea.”, a spus Simona Halep.

„Acum văd puțin negativ totul”

„A fost divorțul, a fost dopajul, iar acum sunt accidentările. Una după alta. Accept totul, gândindu-mă că așa trebuie să se întâmple. Mereu citesc citate motivaționale. Și unul spune așa: nu contează ce vine la tine, contează cum reacționezi.

Așa că încerc să reacționez cât de bine pot, să primesc lecția, să devin mai puternică, întrucât sunt convinsă că viața mai are multe de oferit (n.r. - zâmbește). Pentru că mereu am crezut în partea bună a vieții. Nu am crezut că oamenii pot fi răi sau că ți se poate întâmpla o situație nedreaptă, precum cea pe care am trăit-o. Acum văd puțin negativ totul. Am început să fiu pregătită, în cazul în care mi se va întâmpla ceva rău. Încerc să învăț să cred din nou în bine. Trec acum prin această etapă. N-am terminat-o, dar lucrez la asta”, a mai spus Simona Halep.

Halep: „Când dai de necazuri, lumea te părăsește”

„Am avut familia alături. Știu că sună clișeic, doar că pentru mine a fost exact cum auzisem. Că atunci când ai probleme, când dai de necazuri, lumea te părăsește și rămâi doar cu familia și oamenii care îți sunt foarte apropiați. Și la mine a fost la fel. M-am izolat cumva. M-am simțit în siguranță doar alături de oamenii foarte apropiați, de familie și de niște prieteni.

Tenisul m-a învățat, de-a lungul anilor, că trebuie să fii puternic, că trebuie să aștepți ziua următoare pentru a da tot ce ai mai bun. Și exact asta am făcut, încercând să păstrez, totodată, o gândire pozitivă. Am avut speranțe, știam că nu am greșit cu nimic. Cred că asta m-a ajutat să rămân acolo și să lupt în continuare”, a mai spus Simona Halep, într-un interviu pentru WeAreTennis.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel