Turnee WTA Simona Halep obține prima victorie din ultimii doi ani. Primele declarații ale româncei după meci

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Sportiva din țara noastră a reușit să o învingă pe australianca Arina Rodionova, în primul meci disputat la turneul WTA 125 de la Hong Kong.



Simona Halep a învins în primul meci de la Hong Kong. Prima victorie pentru româncă, din ultimii doi ani

Fostul lider mondial a obținut o victorie muncită, după două ore și opt minute de joc, reușind să treacă de Arina Rodionova cu scorul de 6-2, 4-6, 6-4.

Halep a început cu break și a dominat primul set, adjudecat cu 6-2. În actul secund, Halep a avut o scădere de nivel, iar Rodionova a condus cu 3-0 și 4-1, Halep a revenit și a egalat (4-4), dar a cedat pe final de set (4-6). Decisivul a fost foarte disputat, deși Halep a început cu break, dar jucătoarea de origine rusă a egalat și a avut apoi avantajul serviciului. Românca a reușit un break la 3-3, dar imediat și-a pierdut serviciul. Halep a mai făcut cu break la 4-4, iar apoi a încheiat cu serviciul (6-4).

Simona Halep a reușit 6 ași, dar a făcut și 4 duble greșeli, încheind totuși cu procentaje mai bune decât adversara la ambele servicii (61,8%-55,6% la punctele făcute cu primul, respectiv 57,1%-37,5% la al doilea).

Acesta a fost primul duel dintre Halep (33 ani), aflată în prezent pe locul 1.130 în lume, și Rodionova (34 ani, 114 WTA).

Halep nu mai jucase din mai, când era nevoită să abandoneze în primul tur la Trophee Clarins (WTA 125), de la Paris, la 7-5, 2-3 în meciul cu americanca McCartney Kessler.

Simona Halep, fostă dublă campioană de Mare Șlem (Roland Garros și Wimbledon), a fost învinsă de spaniola Paula Badosa, cu 1-6, 6-4, 6-3, în data de 20 martie, în prima rundă a turneului WTA 1.000 de la Miami (Florida), în meciul său de revenire în circuitul profesionist după reducerea sancțiunii în cazul său de dopaj de la patru ani la nouă luni.

Inițial revenirea Simonei Halep în circuitul profesionist după accidentarea din mai trebuia să se producă luna viitoare la turneul WTA 250 de la Hong Kong (28 octombrie-3 noiembrie), pentru care primise, de asemenea, un wild card.

Halep și-a asigurat un cec de 2.000 de dolari și 15 puncte WTA, urmând să joace în optimi cu rusoaica Ana Blinkova (26 ani, 78 WTA), campioana din 2023 de la Transylania Open, scrie Agerpres.

„În primul rând, vreau să le mulțumesc tuturor fanilor care au venit. Mereu am o primire frumoasă, așa că a fost o plăcere să revin aici, să joc primul meci din ultimele luni. E prima victorie din ultimii doi ani, deci se simte foarte bine, chiar dacă mă simt foarte obosită.

Am venit aici pentru că am avut oportunitatea de a primi un wild-card din partea organizatorilor, așa că e minunat. Așa că sunt aici, sunt fericită să fiu pentru prima dată în Hong Kong, îmi place foarte mult. Și desigur, oamenii mi-au oferit o primire foarte călduroasă, așa că de aceea, astăzi am luptat din greu, fiind astfel capabilă să câștig.

Am simțit o oarecare presiune după primul set, mi-am scăzut nivelul (de joc), iar al ei a crescut (Arina Rodionova). A jucat foarte bine azi, a fost o bătălie dificilă, dar acum vreau doar să-mi revin, să pot juca mâine din nou. După o așa de lungă pauză, nu știi niciodată ce se poate întâmpla ziua următoare, așa că încerc să am grijă de corpul meu, ca mâine să vin și să joc în fața fanilor., a spus Simona Halep, în interviul de pe teren.

_____________________________________________________________________________________________________________________

Simona HALEP - Arina RODIONOVA, Setul III

FINAL DE MECI! Simona Halep obține prima victorie din ultimii doi ani.

6-4.

5-4. Halep face din nou break și servește pentru meci. Ovații din tribună pentru româncă.

4-4. Simona Halep își pierde serviciul la 0. Rodionova îi face rebreak româncei.

4-3. Simona reușește break-ul și își păstrează un avantaj în meci. Urmează serviciul pentru tenismena din țara noastră.

3-3

2-3

2-2

1-2

1-1

1-0

0-0

Simona HALEP - Arina RODIONOVA, Setul II

4-6

4-5

4-4

3-4

2-4

1-4

1-3

0-3

0-2

0-1

0-0

Simona HALEP - Arina RODIONOVA, Setul I 

6-2

5-2

4-2

3-2

3-1

2-1

2-0

1-0 

0-0

_____________________________________________________________________________________________________________________

Autorul articolului: Florin Răvdan, Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee WTA




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel