Grand Slam Simona Halep nu primește wild-card la Wimbledon

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Campioana de pe iarba londoneză din 2019 nu se află pe lista sportivelor cărora li s-au acordat invitații pentru a participa la al treilea Grand Slam al anului.



Numele lui Halep nu se află pe lista wild-card-urilor de la Wimbledon

Organizatorii turneului de tenis de Grand Slam de la Wimbledon au acordat wild-card-uri pentru patru jucătoare câștigătoare de Grand Slam, Naomi Osaka, Angelique Kerber, Emma Răducanu și Caroline Wozniacki, dar jucătoarea română Simona Halep, campioana din 2019, nu se regăsește printre ele.

Aceste invitații pentru tabloul principal al turneului pe iarbă de la Wimbledon (1-14 iulie) sunt acordate de All England Club jucătorilor și jucătoarelor care nu au clasament suficient de bun pentru a se califica direct.

Osaka, în vârstă de 26 ani, câștigătoare a patru titluri de Grand Slam, revine pe iarba de la Wimbledon pentru prima dată după o pauză de cinci ani. Japoneza, 113 WTA, a arătat o formă bună la Roland Garros, unde a fost aproape s-o elimine pe poloneza Iga Swiatek, numărul 1 mondial reușind să salveze cele două mingi de meci ale adversarei.

De asemenea, Naomi pare că se simte bine și pe suprafața de iarbă în acest sezon, reușind să se califice în sferturile de finală ale turneului olandez de la s-Hertogenbosch, fiind învinsă de Bianca Andreescu.

În același timp, Wozniacki, în vârstă de 33 ani, campioană la Australian Open 2018 și fost lider mondial, ocupă în prezent locul 114 în ierarhia WTA.

Kerber, în vârstă de 36 ani, se află în prezent pe a 224-a poziție în clasamentul mondial, după ce anul trecut în februarie a dat naștere unui copil. Aceasta a reușit să cucerească trofeul la Wimbledon 2018 și totodată a fost și nr. 1 WTA.

Emma Răducanu, în vârstă 21 ani, 165 WTA, campioană la US Open 2021, revine la un turneu de Grand Slam după operația de la gleznă suferită în 2023, care a scos-o din circuit pentru o perioadă importantă.

Simona Halep, campioană la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019, este nr. 1.130 în ierahia WTA, și se număra printre aspirantele la aceste invitații.

Pe lângă aceste jucătoare, au mai primit wild-card-uri britanicele Francesca Jones, Heather Watson și Yuriko Miyazaki, potrivit Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Grand Slam




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel