Tenis Simona Halep, nesigură despre viitorul său. Ce personalități o inspiră pe tenismenă

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Tensimena din România a mărturisit că îi este teamă de viitor, după perioada de suspendare care a lăsat-o departe de terenul de tenis timp de doi ani.



Simona Halep: „Mi-e frică de viitor”

Simona Halep a mărturisit că este inspirată de foarte multe persoane, dintre care jucătorii de tenis Rafael Nadal, Roger Federer, Novak Djokovic și Justine Henin: „Admir mulți jucători. Am încercat mereu să învăț de la ei. Am căutat mereu cum aș putea să mă perfecționez, cum ar trebui să fac lucrurile mai bine. 

Idolul meu a fost Justine Henin, așa cum toată lumea știe deja. La tenismeni, admir dorința pe care Nadal o mai are, pentru că îl urmăream la Roland Garros, mă inspiră. M-a inspirat și Federer, cu modul în care a jucat. Și Djokovic, cu toată dorința de a fi cel mai bun. Asta înseamnă mult. Nu este ușor deloc să faci asta. Am fost numărul 1, am câștigat două Grand Slam-uri, dar simt că ei au ceva uriaș. Sunt atât de importanți și te inspiră.”, a spus Halep.

Întrebată în legătură cu viitorul său și modul în care aceasta îl proiectează la momentul actual, campioana a răspuns sincer: „I-am spus fratelui meu acum câteva luni că mi-e frică de viitor. Nu mi-a mai fost niciodată, pentru că în tenis te antrenezi azi pentru mâine. Întotdeauna știi, te aștepți la ce se va întâmpla în viitor. Dar după această experiență prin care am trecut, sunt puțin speriată.

Pentru că viața este frumoasă, dar este și grea uneori. Nu știi niciodată la ce să te aștepți. Vreau să mă întorc pe teren. Asta este pentru viitorul apropiat. Vreau să fac performanță, să fiu suficient de aproape de ceea ce am fost, dacă pot, și vreau copii. Acesta este viitorul pe care mi-l doresc, să am copii și să am o familie. Am alte priorități: să mă îmbunătățesc, sănătatea mintală, emoțională. Acestea sunt mai importante decât un trofeu de Grand Slam în acest moment, pentru că am o viață lungă în față, iar viața nu este doar despre tenis. Vreau să văd perspectiva vieții puțin diferit. Sănătatea este mai importantă pentru moment.”, a mai declarat Halep.

O luptătoare în teren, o fată timidă în afara lui

„În general, aș spune că sunt o persoană foarte introvertită, nu am mulți prieteni și oameni cu care să vorbesc, dar îmi admir foarte mult părinții, pentru că au dat totul pentru mine. Sunt o persoană care are cu adevărat încredere într-o persoană, iar când spun că am încredere în acea persoană și lucrez cu ea, e pe deplin, nu există nicio îndoială.

M-am analizat mulți ani. Știu două lucruri despre mine: pe teren devin o luptătoare. Mă văd puternică pe teren, ca și cum nimic nu mă poate atinge. Eu cred că pot face orice. Pot să înving pe toată lumea. Am avut mereu această mentalitate.

(n.r. - Am primit un) sprijin uimitor din partea tuturor oamenilor. Sincer, a fost greu să cred că toată lumea mă va sprijini așa. A fost foarte bine să văd că unele adversare mă susțin, ceea ce înseamnă mult. Nu am întâlnit niciodată, în doi ani, o persoană care să-mi spună ceva negativ, ceea ce este impresionant. Toți au venit la mine, am făcut mai multe poze, m-au susținut. Mi-au spus că nu vor crede niciodată că am făcut ceva greșit. Am simțit dragostea. Am simțit aprecierea.”, a mai mărturisit Halep.

 

Lipsa competiției, cel mai dificil lucru simțit de Halep

Întrebată ce a simțit când a revenit în circuitul de tenis după micșorarea suspendării de la patru ani la nouă luni în luna martie, Simona a spus că s-a simțit liberă, perioada de peste doi ani făcând-o pe tenismenă să se simtă precum o prizonieră.

„A fost uimitor. Am simțit-o ca pe o eliberare. Nu am fost niciodată în închisoare și sper că nu voi fi niciodată, dar mulți oameni mi-au spus că par a fi în închisoare. Nu am putut să particip ca spectator la un meci de tenis... (n.r.- în perioada așteptării deciziei finale). Acesta a fost cel mai dificil lucru.

Am vrut să merg la Paris Bercy să-l văd pe (n.r. Jannik) Sinner și nu am putut. Ce am făcut atât de rău încât să nu pot să văd un meci?! Acest lucru este prea mult, după părerea mea. Când am simțit această eliberare, a fost o ușurare pentru mine și parcă a revenit lumina în viața mea.

Tenisul a fost viața mea de când aveam patru ani și jumătate, când am intrat prima dată pe teren și până astăzi. Era viața mea și era cel mai de preț lucru. Mi-am dedicat toată viața sportului. S-a întâmplat asta (n.r. scandalul privind dopajul), așa că probabil că este ușor să urăști tenisul după... Dar mie nu mi s-a întâmplat.

(n.r. Mi-a lipsit) concurența, adrenalina, senzația, spiritul de luptă, sentimentul că nu trebuie să renunți, trebuie să te lupți uneori cu tine, nu cu adversarul, cu tine însuți, și am făcut asta mult în trecut...Ce mi-a lipsit cel mai puțin? Să călătoresc... Da, pentru mine, a fost întotdeauna un lucru greu să călătoresc.  Nu-mi place să zbor cu avionul, să stau la hoteluri. Când m-am întors la turneul de la Paris (WTA 125, ultima competiție la care a fost prezentă) și m-am văzut într-un hotel, am zis: 'Din nou...', dar competiția mi-a lipsit foarte mult.”, a mai spus Halep.

Simona Halep a mai dezvăluit că nu s-a uitat la meciurile de tenis în timp ce era suspendată: „Nu m-am uitat prea mult. A fost prea dureros să știu că îmi este interzis. Nu puteam să joc, nici măcar nu puteam să mă uit din tribune. Mi-am propus să nu mă uit la televizor. Am urmărit, cred, maxim opt, 10 meciuri în doi ani.”, a mai declarat ea.

Despre coșmarul cunoscut în perioada în care a fost suspendată, Halep a spus că rezultatul primit în luna martie reprezintă cea mai mare victorie din carieră: „Da, 100%.  A fost mai mare decât Grand Slam-urile, mai mare decât a fi numărul 1. Era despre integritate și era despre mine, persoana mea. Am fost întotdeauna sinceră și corectă cu tenisul, în legătură cu acest sport.  Nu trișam nici când eram copil. Mă gândesc în fiecare zi la asta (n.r. - să revin în competiție) și analizez ce pot face mai mult și cât de bună pot fi din nou. Am îndoieli acum, sunt sinceră. Nu mă pot antrena complet din cauza accidentării.

Eu cred că, dacă mă întorc, vreau să revin în top 10. Pentru că acesta este felul în care gândesc și felul în care am fost tot timpul. Poate de aceea am fost numărul 1, pentru că mereu mi-am depășit limitele în direcția aceea. Dar acum întrebarea este dacă pot să o fac din nou...Am putere să o fac?!  Nu știu aceste răspunsuri. Dar acesta este visul dacă mă întorc complet la tenis.”, a conchis Simona Halep, într-un interviu pentru WeAreTennis.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel