Tenis Simona Halep își prelungește pauza competițională: Am nevoie de timp pentru a-mi reveni. Nu sunt mașină

Data publicării:
FOTO: DC News
FOTO: DC News

Simona Halep își prelungește perioada de repaus, problemele de sănătate cu care se confruntă fiind mai mari decât se aștepta.



Simona Halep (32 de ani, fost număr 1 mondial), a anunțat pe o rețea socială că își va prelungi perioada de repaus, ca urmare a accidentării de la genunchi, cu care se confruntă de la revenirea în circuit, după suspendarea în dosarul de dopaj.

Din martie 2024, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne i-a redus sancțiunea la 9 luni, cu punere în practică imediată, Simona Halep a putut să revină pe terenul de tenis, însă a jucat numai două meciuri oficiale.

În 19 martie a jucat la Miami Open, un turneu disputat pe hard, unde a pierdut în fața Paulei Badosa, iar la jumătatea lunii mai a jucat primul meci pe zgură, după aproape doi ani de pauză, la turneul WTA 125 Trophee Clarins, însă a abandonat în setul secund, acuzând probleme medicale la genunchi, motiv pentru care a luat pauză competițională, deși își dorea foarte mult să poată juca și să ajungă la forma consacrată.

Cea mai recentă apariție pe teren a fost la meciul demonstrativ din cadrul Sports Festival, în 15 iunie, eveniment la care au fost prezenți Steffi Graf, Andre Agassi, Andrei Pavel, Horia Tecău și Justin Gimelstob.

”Am vrut să fac o mică actualizare a stării de sănătate, deoarece am fost departe de teren în ultima vreme. Nu sunt cele mai bune vești, dar am vrut să le împărtășesc oricum. De câteva luni, mă lupt cu o accidentare la genunchi. Este o accidentare pe care nu am mai avut-o până acum și a fost greu de gestionat, durerea persistând.

A fost o perioadă foarte dificilă (aproape doi ani) din punct de vedere mental și emoțional pentru mine, iar problemele fizice nu mă ajută deloc. Am decis să-mi iau timpul necesar pentru a mă recupera în mod corespunzător, mai degrabă decât să mă antrenez și să joc cu durere.

Instinctul meu a fost întotdeauna să încerc să revin cât mai repede posibil, dar nu sunt o mașină, sunt o ființă umană și am nevoie de timp pentru a-mi reveni după tot ce am trăit.

Vă voi ține la curent și, ca întotdeauna, vreau să vă mulțumesc pentru sprijinul vostru permanent. Sper să fiu din nou pe teren foarte curând”, a scris Simona Halep pe Instagram.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Simona Halep (@simonahalep)

Sonia Baciu | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel