Simona Halep a oferit un nou interviu presei franceze. Sportiva, suspendată patru ani de ITIA pentru dopaj, spune că va fi un dezastru dacă va fi nevoită să stea patru ani departe de tenis.
"A trecut deja mai bine de un an de când aştept. În cea mai mare parte a timpului, nici nu am mai dormit bine. Sunt o persoană foarte emotivă, înainte de fiecare meci eram foarte stresată şi simţeam asta în stomac. În ultimul an, fiecare zi a fost aşa...", a declarat Simona Halep pentru cei de la Paris Match.
Simona Halep spune că nu e pregătită să renunţe şi că marele ei vis este să revină pe terenul de tenis şi să îşi încheie cariera aşa cum vrea ea. Recunoaşte, însă, că ar fi un dezastru să stea patru ani departe de sportul pentru care şi-a dedicat toată viaţa.
"Visul meu este să revin. Indiferent de vârstă. Pentru că vreau să fiu pe teren şi să îmi termin cariera în tenis în condiţiile pe care le vreau eu. Cred că merit asta, pentru munca pe care am depus-o toată viaţa şi pentru modul în care mi-am dedicat viaţa tenisului. Dar, recunosc, va fi un dezastru dacă va fi nevoie să stau patru ani departe de tenis. Nici nu vreau să mă gândesc la posibilitatea asta. Sunt gata să lupt! Nu mă dau bătută uşor!", a mai declarat Halep.
Simona Halep a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS-CAS) de la Lausanne în data de 24 octombrie, împotriva suspendării sale pe patru ani pentru dopaj.
Tribunalul de Arbitraj Sportive (TAS-CAS) a înregistrat apelul depus de jucătoarea română de tenis Simona Halep împotriva deciziei luate de tribunalul Agenţiei Internaţionale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) pe 22 septembrie, în care a fost găsită vinovată de încălcarea unor reguli antidoping şi sancţionată cu o perioadă de ineligibilitate de patru ani, începând cu 7 octombrie 2022 şi cu descalificarea rezultatelor obţinute în perioada 29 august 2022 - 7 octombrie 2022, inclusiv retragerea oricăror medalii, titluri, puncte şi premii în bani, se arăta în comunicatul publicat atunci de TAS.
Potrivit tribunalului de la Lausanne, Halep cere ca decizia ITIA să fie anulată şi sancţiunea sa să fie redusă.
Procedurile de arbitraj aşe TAS au început. În concordanţă cu Codul sportiv de arbitraj (Codul TAS-CAS), părţile fac schimb de acte depuse în scris, iar panelul de arbitri va decide constituirea cazului. Apoi, panelul va dispune direcţii procedurale pentru următoarea fază a procesului, inclusiv stabilirea unei audieri. După audiere, panelul va delibera şi va emite o decizie de arbitraj care va cuprinde hotărârea sa în acest caz şi motivarea ei. În acest moment nu este posibilă indicarea unei perioade de timp pentru durata procesului şi emiterea deciziei. Decizia panelului TAS va fi una finală şi inatacabilă, cu excepţia dreptului părţilor de a face un apel la Tribunalul federal elveţian, în teren de 30 de zile, a precizat TAS, conform Agerpres.