Fotbal Sfertul UEFAntastic dintre Rapid şi Steaua Bucureşti, cel mai mare regret din cariera lui Vasile Maftei. "M-am bucurat când au fost eliminaţi. A fost o răzbunare"

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Vasile Maftei, fostul căpitan al Rapidului, a spus că cel mai mare regret al său din carieră este eliminarea din Cupa UEFA în faţa Stelei Bucureşti. În sezonul 2005-2006, cele două rivale s-au întâlnit în sferturile de finală ale Cupei UEFA, iar Steaua, antrenată atunci de Cosmin Olăroiu, s-a calificat în semifinale după 2 rezultate de egalitate, 1-1 în Giuleşti şi 0-0 pe Lia Manoliu. 



"Cred că şansa a făcut ca Steaua să se califice. Au fost două meciuri echilibrate. În primul meci, poate că în prima repriză au dominat mai mult, ne-au surprins, am luat şi gol foarte repede, în minutul 5. În repriza a doua am revenit noi, a dat Viorel Moldovan gol. 

La retur, îmi aduc aminte că am fost noi peste ei, dar au gestionat foarte bine. Era normal să apere, pentru că aveau un avantaj luat în deplasare. Poate că pe final am fi putut să câştigăm. Dică a avut şi el o ocazie prin minutul 87. Cred că şansa a făcut diferenţa. 

A fost greu, da, destul de greu. Dacă ne elimina orice echipă din Europa, ziceai că te-a bătut Sevilla, Middlesborough. Dar având în vedere că ne-a scos Steaua, a fost o dezamăgire pentru noi. Am fost în faţa unei mari realizări. Am fost dezamăgiţi, ca după o calificare pierdută. Dar face parte din viaţa noastră a fotbaliştilor. Trebuie să ştii să gestionezi şi eşecul. Dar dacă e ceva de care îmi pare rău din toată cariera, e dubla asta, din Cupa UEFA. 

Dacă aş putea să schimb ceva, asta ar fi. Fără doar şi poate. Aş da un trofeu pentru soarta dublei ăleia. 

Da, m-am bucurat când i-a eliminat Middlesborough. Şi ei erau supăraţi când ne-am calificat noi cu Hamburg. Aşa că pentru toată suflarea rapidistă a fost o răzbunare", a declarat Vasile Maftei la Sportcast cu Sile

Steaua Bucureşti a mers în semifinalele Cupei UEFA în acel sezon, unde a întâlnit echipa engleză Middlesborough. Pe Lia Manoliu, roş-albaştrii s-au impus cu 1-0. În Anglia, au condus cu 2-0, însă ulterior a urmat dezastrul. Middlesborough s-a impus cu 4-2 şi a mers în finala Cupei UEFA, pierdută în faţa celor de la Sevilla. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal





pixel