Tenis Sezon încheiat pentru Sorana Cîrstea. S-a operat şi va rata toate turneele din 2024

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Sorana Cîrstea a anunţat că s-a operat şi nu va mai juca niciun meci în acest sezon. 

 



Sunt mai bine de şase luni de când mă confrunt cu o durere severă la picior. După ce au încercat tot ce este posibil, fără vreun rezultat sau o îmbunătăţire, am decis împreună cu medicii mei să trecem la o intervenţie chirurgicală. vestea cea bună este că totul a decurs bine, dar vestea cea rea este că voi rata restul sezonului. Vreau să le mulţumesc tuturor pentru susţinere şi ne vedem în 2025, a scris Cîrstea în reţeaua de socializare.

Cîrstea (34 ani) ocupă locul 39 în clasamentul WTA, iar ultimul turneu la care a participat a fost Wimbledon, unde a pierdut în primul tur. Românca a pierdut ultimele şase meciuri jucate în circuitul profesionist, conform Agerpres.

Sorana Cîrstea a avut fasceită plantară 

"În ultimele cinci luni m-am luptat cu o fasceită plantară severă. Am făcut tot ce era posibil pentru a putea juca şi pentru a nu rata turnee importante, dar am ajuns în punctul în care durerea a devenit insuportabilă. Îmi este foarte greu să mă antrenez, aşa că singura soluţie este să îmi iau un pic de timp de repaus. Nu ştiu acum cât de lungă va fi recuperarea, dar îmi voi toată silinţa pentru a reveni pe teren cât mai rapid posibil. Vă mulţumesc tuturor pentru sprijin", a scris Sorana Cîrstea pe Instagram. 

Ce este fasceita plantară 

"Fasceita plantară, cunoscută şi sub denumirea de fasciită plantară, este una dintre cele mai frecvente cauze ale durerilor de la nivelul călcâiului. Aceasta implică inflamarea unei benzi groase de țesut care traversează partea inferioară a piciorului şi leagă osul călcâiului de degetele de la picioare (fascia plantară). Ligamentele fasciei plantare se confruntă cu multă uzură în viața ta de zi cu zi, iar presiunea asupra picioarelor le poate deteriora sau rupe. Fascia plantară se inflamează, iar inflamația provoacă dureri de călcâi și rigiditate.

Fasceita plantară, care este resimţită ca o bătătură în talpă, cauzează, în mod obișnuit, o durere asemănătoare unui junghi, care apare, de obicei, la primii pași de dimineață. Pe măsură ce vă ridicați și vă mișcați, durerea scade în mod normal, dar ar putea reveni după perioade lungi de stat în picioare sau când vă ridicați", scriu cei de la medlife.ro.

Care este viitorul tenisului românesc 

Simona Halep a fost lider mondial WTA timp de 64 de săptămâni şi a reuşit să îşi treacă în palmares două turnee de Grand Slam (Roland Garros şi Wimbledon), dar şi alte trei finale pierdute. A fost desemnată „Jucătoarea Anului 2018” de WTA, de asemenea și „Cea Mai Populară Jucătoare” în 2014 și respectiv 2015 dar și „Favorita Fanilor” la simplu în 2017, 2018 și 2019. Alexandra Dulgheru spune că, deşi tenisul românesc are viitor, rezultatele obţinute de Simona Halep vor fi foarte greu de replicat. 

"Viitorul tenisului românesc încă există. Până acum am avut o generație foarte, foarte bună cu multe jucătoare care au venit în același timp, au jucat bine și au intrat în top 100. Lista a avut-o fruntașă pe Simona Halep, care a fost un fenomen. Rezultatele Simonei sunt foarte greu de replicat, mai ales într-un timp foarte scurt. Este greu să vină cineva imediat din spate și să facă același lucru pe care l-a făcut Simona sau chiar mai bine. Avem un exemplu acum cu Carlos Alcaraz, succesorul lui Rafael Nadal. Este incredibil ce face și foarte greu de replicat. Pentru România, avem fete bune, printre care Gabriela Ruse, Jacqueline Cristian, Ana Mihăilă și Anca Todoni. Trebuie să avem puțină răbdare și încredere ca fetele să înceapă să se afirme", a mai punctat Alexandra Dulgheru.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Tenis





pixel