Fotbal Sergiu Buş spune că e la Corvinul pentru preliminariile Europa League

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Sergiu Buş, atacantul celor de la Corvinul Hunedoara, dă de înţeles că ar putea pleca de la echipă dacă nu se va reuşi calificarea în grupele unei competiţii europene. 



"Cred că putem fi şi noi un pic dezamăgiţi astăzi pentru că nu am fost destul de pragmatici, deşi ei au condus, cred că am jucat bine şi noi în prima repriză. Dar ocaziile se întorc în fotbal, probabil că este şi puţină diferenţă de valoare, dar noi puteam să profităm, să facem 1-1 şi puteam să ne ducem în minutul 90, apoi penalty-uri, nu se ştie. Dar îi felicit şi sper să învăţăm ceva din asta. Probabil că ne-au luat în serios. Am vorbit şi cu Chiricheş, nu-i venea să creadă că jucăm aşa bine. Eu zic că avem un potenţial frumos şi putem face o figură frumoasă în Europa. Am avut nişte meciuri amicale bune, îmi doresc să învăţăm ceva din asta, să fructificăm mai mult şi să greşim mai puţin. Eu am venit să ajut echipa, înţelegerea a fost să joc doar în Europa, vom vedea după aceea ce va fi. Eu am venit să mă bucur şi îmi doresc să facem o figură frumoasă în Europa", a declarat Sergiu Buş la finalul partidei. 

Corvinul Hunedoara va juca în primul tur preliminar din Europa League cu Paksi, vicecampioana Ungariei. 

Cum poate lupta Corvinul pentru promovarea în Liga 1 

Răzvan Burleanu le dă speranţe câştigătorilor Cupei şi spune că procedura de schimbare a formei de organizare este suficient de rapidă încât Corvinul să poată să îşi joace meciurile din Europa, iar apoi să treacă la noua forma de organizare şi să lupte, sezonul următor, pentru promovarea în Liga 1. 

"Am văzut că deşi au trecut câţiva ani cu acest subiect, în care foarte mulţi au considerat că FRF nu permite unui club de drept public să evolueze în Liga 1. Revin asupra acestui subiect şi spun că un club de drept public nu poate evolua în Liga 1 ca urmare a legislaţiei sportive. Ca urmare a unei legislaţii vechi de mai bine de 20 de ani, care nu permite cluburilor de drept public să se afilieze LPF. Dar pot participa în toate competiţiile organizate de FRF. Liga 3, Liga 2, Cupa României, şi cupele europene. Astfel, dacă Liga 1 ar fi organizată de FRF, atunci am putea avea inclusiv cluburi de drept public. 

În ceea ce priveşte transformarea cluburilor de drept public în cluburi de drept public, e o oportunitate pentru acestea să îşi schimbe forme cu un an înainte. Înainte nu era asta. Odată ce ajungeai ca drept public la nivelul Ligii 3, nu mai puteai să îţi schimbi forma de organizare. Acum câţiva ani s-a intervenit şi s-a oferit această oportunitate cluburilor, să îşi schimbe forma de organizare cu un an înainte. 

Prin urmare, dacă Corvinul Hunedoara îşi doreşte în această vară să schimbe forma de organizare, este un traseu foarte uşor de implementat. Atât din partea clubului, cât şi din partea Federaţiei. Dacă veţi corela datele de particiapre în cupele europene, cu această procedură internă, care e rapidă, şi mai luaţi în calcul şi data de începere a Ligii 2, veţi vedea că este posibil (n.r. să joace şi în Europa, şi să lupte pentru promovare)", a declarat Răzvan Burleanu la o conferinţă de presă susţinută la sediul FRF. 

Noul sezon al Ligii II începe pe 3 august 2024. Meciurile din preliminariile Europa League se vor disputa pe 9-10 iulie (turul), respectiv 16-17 iulie (returul). Partidele din turul II preliminar de Conference League, etapă în care ar putea ajunge şi Corvinul dacă nu trece de primul tur din Europa League, se vor disputa pe 25 iulie (turul) şi 1 august (returul). Astfel, Corvinul ar mai avea la dispoziţie 2 zile pentru a-şi schimba forma de organizare, dacă nu reuşeşte să treacă de niciun tur preliminar din cupele europene. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel