Tenis Serena Williams urmează o dietă specială pentru a-și menține forma fizică

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Fosta jucătoare de tenis continuă să se mențină în formă și după retragerea din activitate.



Dieta Serenei Williams, bogată în proteine

Serena Williams, una dintre cele renumite jucătoare de tenis din istorie, își continuă angajamentul față de un stil de viață sănătos și după ce a părăsit oficial competițiile.

Ultima apariție a lui Williams în circuitul WTA a fost la US Open 2022, sportiva în vârstă de 43 de ani continuând să aibă grijă de sănătatea sa.

Un element esențial al regimului său este dieta bogată în proteine, care nu o ajută doar să își mențină o formă atletică de vârf, ci are și un impact pozitiv asupra sănătății pielii sale.

Pentru un atlet precum Serena, consumul adecvat de proteine este esențial pentru dezvoltarea și recuperarea musculară. Proteinele sunt elementele de bază ale corpului; ele ajută la repararea țesuturilor deteriorate și la construirea masei musculare slabe.

Acest lucru este deosebit de important pentru sportivii care se bazează pe forță și anduranță pentru a concura la cel mai înalt nivel. Serena încorporează diverse surse de proteine în dieta sa, incluzând carne slabă, pește, ouă, leguminoase și produse lactate, potrivit celor de la Marca.

Această varietate asigură că primește toți aminoacizii esențiali necesari pentru performanța fizică, menținând în același timp o dietă echilibrată.

Americanca se află într-o perioadă de recuperare după ce a suferit o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea unui chist de la nivelul gâtului. Ea a anunțat vestea pe rețelele sociale, în urmă cu o săptămână, spunând că i-a fost îndepărtat un chist branhial benign „de dimensiunea unui grepfrut mic”.

Williams, care a câștigat 73 de titluri în circuitul WTA, dintre care 23 de Grand Slam-uri, și aproape 100 de milioane de dolari în cariera sa de tenismenă, a spus că a descoperit o umflătură la gât în luna mai și că medicii i-au transmis că intervenția chirurgicală pentru îndepărtarea acesteia este opțională.

Ea a spus că a evitat intervenția chirurgicală până când chistul a început să crească, iar echipa sa medicală i-a recomandat îndepărtarea pentru că acesta s-ar fi putut infecta: „Mă simt atât de recunoscătoare și norocoasă că totul a decurs bine și, cel mai important, că sunt sănătoasă”, a spus ea.

Serena Williams a întâmpinat numeroase dificultăți și în contextul primei sale nașteri, care a avut loc în septembrie 2017. După ce a născut o fetiță sănătoasă, americanca s-a confruntat cu o serie de complicații severe. Ea a dezvoltat o embolie pulmonară, afecțiune gravă în care un cheag de sânge blochează artera pulmonară.

După ce a fost externată din spital, Williams a continuat să se confrunte cu probleme de sănătate, inclusiv dureri toracice și respirație greoaie, care au persistat și au dus la alte intervenții chirurgicale.

Totuși, Serena Williams a reușit să treacă de greutățile întâmpinate după naștere, calificându-se în patru finale de Grand Slam, două la US Open, pierdute în fața japonezei Naomi Osaka (2018) și a canadiancei Bianca Andreescu (2019), respectiv două la Wimbledon (pierdută clar cu Simona Halep în 2019, dar și cu australianca Ashleigh Barty în 2021).

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel