Tenis Serena Williams a suferit o intervenție chirurgicală la nivelul gâtului

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Câștigătoarea a 23 de titluri de Mare Șlem trece printr-o perioadă delicată, după ce a fost supusă unei operații.



Serena Williams, supusă unei intervenții chirurgicale la gât

Serena Williams se află într-o perioadă de recuperare după ce a suferit o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea unui chist de la nivelul gâtului. Fosta tenismenă, în vârstă de 43 de ani, a anunțat vestea pe rețelele sociale, miercuri, spunând că i-a fost îndepărtat un chist branhial benign „de dimensiunea unui grepfrut mici”. Ea a încheiat mesajul însoțit de o fotografie pe patul de spital, cu mesajul „totul este bine”.

Williams, care a câștigat 73 de titluri în circuitul WTA și aproape 100 de milioane de dolari în cariera sa de tenismenă, a spus că a descoperit o umflătură la gât în luna mai și că medicii i-au transmis că intervenția chirurgicală pentru îndepărtarea acesteia este opțională.

Ea a spus că a evitat intervenția chirurgicală până când chistul a început să crească, iar echipa sa medicală i-a recomandat îndepărtarea pentru că acesta s-ar fi putut infecta: „Mă simt atât de recunoscătoare și norocoasă că totul a decurs bine și, cel mai important, că sunt sănătoasă”, a spus ea.

Williams a câștigat 23 de titluri de Mare Șlem la simplu și a fost clasată pe locul 1 în lume timp de peste 300 de săptămâni. Ultima sa apariție în competițiile oficiale a fost la US Open 2022, potrivit Reuters.

Serena Williams a întâmpinat numeroase dificultăți și în contextul primei sale nașteri, care a avut loc în septembrie 2017. După ce a născut o fetiță sănătoasă, americanca s-a confruntat cu o serie de complicații severe. Ea a dezvoltat o embolie pulmonară, afecțiune gravă în care un cheag de sânge blochează artera pulmonară.

După ce a fost externată din spital, Williams a continuat să se confrunte cu probleme de sănătate, inclusiv dureri toracice și respirație greoaie, care au persistat și au dus la alte intervenții chirurgicale.

Totuși, Serena Williams a reușit să treacă de greutățile întâmpinate după naștere, calificându-se în patru finale de Grand Slam, două la US Open, pierdute în fața japonezei Naomi Osaka (2018) și a canadiancei Bianca Andreescu (2019), respectiv două la Wimbledon (pierdută clar cu Simona Halep în 2019, dar și cu australianca Ashleigh Barty în 2021).

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis





pixel