Fotbal Şelimbăr, liderul din Liga 2, ar putea avea drept de promovare în Liga 1

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

CSC Şelimbăr, liderul ligii secunde, ar putea promova în Liga 1 la vară, deşi este club de drept public, similar celor de la CSA Steaua, spre exemplu. 



Cel care a făcut anunţul este Cornel Stănilă, directorul general al clubului. "Călăreţii roşii" vor să schimbe forma de organizare a clubului pe modelul celor de la FC Voluntari, astfel încât echipa antrenată de Claudiu Niculescu să aibă dreptul de a juca în Liga 1 sezonul viitor, dacă vor obţine promovarea pe cale sportivă. 

”Pentru viitor, primarul comunei, împreună cu Consiliul Local, cu aparatul de specialtate din cadrul Primăriei Şelimbăr, au început deja demersurile pentru transformarea clubului într-o societate pe acţiuni. Le-am înaintat modelul de la Voluntari, unde-am fost personal şi am luat multe documente, modelul pe care să-l urmăm.

Se lucrează la această schimbare de formă de organizare, iar din punctul meu de vedere, sunt convins că aparatul de specialitate al primarului va reuşi până în luna iunie să definitiveze toate documentele”, a declarat Cornel Stănilă pentru SPTFM.

Acelaşi lucru ar vrea să îl facă şi cei de la Corvinul Hunedoara, dar din sezonul viitor, astfel încât să poată lupta pentru promovare. În acest sezon, Corvinul s-a calificat în playoff, dar nu are drept de promovare. 

Corvinul Hunedoara vrea să preia modelul de la FC Argeş şi să îşi schimbe forma juridică în club de drept privat, astfel încât să poată lupta pentru promovare, însă acest lucru se poate întâmpla abia din sezonul următor. 

”Prin clubul de drept public am putut să finanțăm activitatea sportivă, după modelul CSM-urilor, dar știm că legea ne obligă să ne schimbăm forma de organizare. Nu știm de ce la handbal sau baschet cluburile pot activa în primile ligi fiind de drept public, dar la fotbal nu. Asta e, ne conformăm și am ales modelul Campionii FC Argeș. Secretarul primăriei s-a deplasat personal la Pitești pentru a studia exact statutul clubului și a obține și alte detalii legate de finanțare. Mergem pe varianta unei asociații, ce se va numi Asociația Club Sportiv FC Corvinul Hunedoara 1921 și care va pleca – probabil – la drum cu trei membri asociați. Unul e Primăria Hunedoara, al doilea o societate comercială din subordinea Primăriei și al treilea, cel mai probabil, Consiliul Județean Hunedoara. Am avut deja discuții pe această temă cu președintele instituției Laurențiu Nistor, dar mai trebuie să o finalizăm. Cert este că numele a fost deja rezervat la Ministerul Justiției, iar Primăria va cesiona noii asociații palmaresul, marca pe o perioadă de 5 ani. Dacă, doamne ferește, se întâmplă ceva, Corvinul rămâne acasă, nu va mai fi înstrăinat, cum s-a întâmplat în anii precedenți. Știm ce eforturi s-au depus să ne recuperăm brandul, marca, o să le fiu veșnic recunoscător vechilor corviniști, precum Ioan Andone sau Mircea Rednic, dar și altora pentru contribuția lor. Evident, am fi cei mai bucuroși dacă ar intra și societățile private în asociația noastră, putem avea oricâți membri, cu condiția ca aceștia să fie impari. Chiar joi voi avea o discuție cu reprezentanții firmei ArcelorMittal, pentru un parteneriat, dar deocamdată din postura de sponsori. Mai aveam de la Arad firma Maxximus, care a fost de la bun început alături de noi și avem ușa deschisă și pentru alți parteneri”, a spus, pentru Liga2.ro, primarul Dan Bobouțanu.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel