UEFA Euro 2024 Selecționerul Slovaciei își laudă elevii după înfrângerea dramatică în fața Angliei

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Echipa națională de fotbal a Angliei a reușit să revină în meciul cu Slovacia, după ce a fost condusă peste 90 de minute în partida din optimile de finală la EURO 2024.



Calzona: „Am jucat de la egal la egal”

Echipa de fotbal a Slovaciei a făcut un meci mare și a fost aproape de a elimina Anglia, una dintre favoritele EURO 2024, a declarat selecționerul său italian Francesco Calzona, care preferă să vadă din eșecul în prelungiri partea plină a paharului.

„Nu am reproșuri, pentru că am jucat un meci grozav împotriva unui adversar care este candidat să câștige totul. Echipa mea a arătat multe, am fost foarte buni, am cedat foarte puțin și am ajuns la un pas de calificare. Păcat. Este o mândrie să văd o echipă ca a noastră reușind o astfel de performanță.

Pot să spun că pentru mine este o mare mândrie să antrenez o astfel de echipă. Grup fantastic, un angajament și atitudine unice. Am avut norocul să-i cunosc pe acești băieți și mi-au oferit o satisfacție enormă”, a spus Calzona, duminică, după meciul de la Gelsenkirchen.

Calzona a adăugat că a fost o chestiune de detalii care au dus la înfrângerea echipei sale, subliniind că Slovacia și-ar fi putut mări avantajul în cel puțin două ocazii: „Am jucat de la egal la egal cu toată lumea în acest turneu, mereu cu o mentalitate de atac, ne-am creat o mulțime de șanse și astăzi statisticile au arătat că am avut trei ocazii clare împotriva unei echipe despre care toată lumea spune că este una dintre favoritele la câștigarea EURO.

Știu că băieții sunt devastați de rezultat, foarte dezamăgiți, pentru că gustaseră calificarea în sferturile de finală, sunt mândru de ei. Din păcate, cu doar câteva secunde rămase, totul a dispărut. Dar acesta este fotbalul, haideți să-l acceptăm.”, a mai spus el.

Vicecampioana europeană Anglia a evitat în ultimul moment eliminarea, după două sclipiri într-un meci modest. Ivan Schranz (25) a deschis scorul pentru slovaci, dar Jude Bellingham a egalat in extremis (90+5) și a trimis meciul în prelungiri, unde Harry Kane (91) a semnat golul victoriei.

Anglia, care va juca în sferturi contra Elveției, rămâne fără înfrângere în fața Slovaciei, cu șase victorii și un egal. La EURO 2016, în grupă, meciul direct s-a încheiat nedecis, 0-0, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?