UEFA Euro 2024 Selecționerul naționalei Slovaciei, Francesco Calzona, a anunțat lotul definitiv pentru EURO 2024. Jucătorii cu care se va confrunta naționala României

Data publicării:
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află în articol care este lotul definitiv al naționalei de fotbal a Slovaciei.



Lotul definitiv de 26 de jucători pentru EURO 2024 al naționalei de fotbal a Slovaciei a fost anunțat de selecționerul Francesco Calzona.

Slovacia va fi una dintre adversarele naționalei României.

Coloana vertebrală a naționalei Slovaciei este formată din ăortarul Martin Dubravka (Newcastle), fundaşul Milan Skriniar (Paris Saint-Germain) şi mijlocaşul Stanislav Lobotka (Napoli), relatează agenția AFP, citată de Agerpres.

Din lotul provizoriu de 32 de jucători, selecționerul Calzona a renunțat la șase.

„M-am gândit mult, însă am încercat să iau cea mai bună decizie pentru echipa naţională”, a declarat Calzona, care a antrenat în ultimele luni în paralel formația Napoli din Serie A.

Decizie grea pentru Calzona

„Jucătorii s-au prezentat foarte bine la antrenament, au avut o abordare excepţională, aşa că a fost o decizie grea. A fost vorba de mici detalii până la urmă”, a continuat italianul în vârstă de 55 de ani, care pregătește naţionala Slovaciei din 2022.

„Ne gândim şi la viitorul acestei echipe naţionale”, a spus tehnicianul cu privire la faptul că șase jucători din lotul definitiv au mai puţin de 23 de ani.

El a adăugat că Slovacia se va baza pe spiritul de echipă când va întâlni Belgia pe 17 iunie, Ucraina patru zile mai târziu şi România pe 26 iunie în Grupa E a turneului găzduit de Germania, care începe pe 14 iunie.

„Ne cunoaştem limitele. Singura noastră şansă de a realiza ceva remarcabil este să fim o echipă adevărată formată din 26 de elemente”, a spus Calzona.

Lotul Slovaciei pentru EURO 2024

portari: Martin Dubravka (Newcastle United/Anglia), Henrich Ravas (New England/SUA), Marek Rodak (Fulham/Anglia)

fundaşi: Vernon De Marco (Hatta Club/Emiratele Arabe Unite), Norbert Gyomber (Salernitana/Italia), David Hancko (Feyenoord/Olanda), Sebastian Kosa (Spartak Trnava), Adam Obert (Cagliari/Italia), Peter Pekarik (Hertha Berlin/Germania), Milan Skriniar (Paris Saint-Germain/Franţa), Denis Vavro (FC Copenhaga/Danemarca)

mijlocaşi: Laszlo Benes (Hamburg/Germania), Matus Bero (Bochum/Germania), Ondrej Duda (Verona/Italia), Patrik Hrosovsky (Genk/Belgia), Juraj Kucka (Slovan Bratislava), Stanislav Lobotka (Napoli/Italia), Tomas Rigo (Banik Ostrava/Cehia)

atacanţi: Robert Bozenik (Boavista/Portugalia), David Duris (Ascoli/Italia), Lukas Haraslin (Sparta Praga/Cehia), Leo Sauer (Feyenoord/Olanda), Ivan Schranz (Slavia Praga/Cehia), David Strelec (Slovan Bratislava), Tomas Suslov (Verona/Italia), Lubomir Tupta (Slovan Liberec/Cehia).

Programul României la EURO 2024

- Luni, 17 iunie: România – Ucraina (München, 16:00)

- Sâmbătă, 22 iunie: Belgia – România (Köln, 22:00)

- Miercuri, 26 iunie: Slovacia – România (Frankfurt, 19:00)

dcsport Team | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel