UEFA Euro 2024 Selecționața Serbiei și-a anunțat lotul pentru EURO 2024

Data publicării:
Facebook UEFA
Facebook UEFA

Mai multe echipe naționale care vor participa la competiția din vară, din Germania, și-au anunțat lotul de jucători. Printre ele se numără Ungaria, Franța, Belgia, Serbia, Slovacia ș.a.m.d, dar nu și România.



Serbia se alătură listei de țări care și-au anunțat lotul de jucători

Selecționerul naționalei de fotbal a Serbiei, Dragan Stojkovic, a anunțat, marți, lotul final de 26 de jucători cu care va participa la EURO 2024 (14 iunie - 14 iulie), potrivit Reuters.

Căpitanul echipei va fi mijlocașul Dusan Tadic (Fenerbahce), care are 106 selecții. Nu va lipsi nici atacantul Aleksandar Mitrovic (Al-Hilal), golgheterul Serbiei, care a marcat cinci goluri în preliminarii.

Un alt jucător de top aflat în lot este atacantul Dusan Vlahovic (Juventus), el marcând în ultimul sezon 16 goluri în 33 de partide în Serie A. În lot figurează și mijlocașul Andrija Zivkovic, care a câștigat titlul de campion al Greciei cu PAOK Salonic, echipa antrenată de Răzvan Lucescu.

Serbia a participat la patru din ultimele cinci ediții ale Cupei Mondiale, dar nu a mai jucat la EURO din 2000, când a evoluat sub titulatura de Fosta Republică a Iugoslaviei, oprindu-se în sferturile de finală.

Serbia, care s-a clasat pe locul secund în grupa sa preliminară, va înfrunta la turneul final din Germania, în Grupa C, echipele Angliei, Danemarcei și Sloveniei.

CITEȘTE AICI Lotul preliminar al echipei naționale a României este gata! Decizia luată de Edi Iordănescu și mesajul acestuia

Lotul Serbiei pentru EURO 2024:

- Portari: Vanja Milinkovic-Savic (Torino), Djordje Petrovic (Chelsea), Predrag Rajkovic (Mallorca);

- Fundași: Strahinja Pavlovic (RB Salzburg), Nikola Milenkovic (Fiorentina), Srdjan Babic (Spartak Moscova), Milos Veljkovic (Werder Bremen), Uros Spajic (Steaua Roșie Belgrad), Nemanja Stojic (TSC Backa Topola);

- Mijlocași: Sasa Lukic (Fulham), Nemanja Gudelj (Seviila), Nemanja Maksimovic (Getafe), Ivan Ilic (Torino), Srdjan Mijailovic (Steaua Roșie Belgrad), Sergej Milenkovic-Savic (Al-Hilal), Dusan Tadic (Fenerbahce), Lazar Samardzic (Udinese), Vejko Birmancevic (Sparta Praga), Filip Kostic (Juventus), Andrija Zivkovic (PAOK Salonic), Filip Mladenovic (Panathinaikos), Mijat Gacinovic (AEK Atena);

- Atacanți: Aleksandar Mitrovic (Al-Hilal), Dusan Vlahovic (Juventus), Luka Jovic (AC Milan), Petar Ratkov (RB Salzburg), potrivit Agerpres.

Lotul final al selecționatei României pentru turneul din Germania, care poate cuprinde până la 26 de jucători, va fi anunțat vineri, 7 iunie, potrivit FRF.

Programul României la EURO 2024

- Luni, 17 iunie: ROMÂNIA – Ucraina (München, 16:00)

- Sâmbătă, 22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Köln, 22:00)

- Miercuri, 26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19:00)

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel