Echipa nationala Secretul calificării României la EURO 2024. Dorinel Munteanu a arătat greşeala foştilor selecţioneri. "Edi a luat criticile noastre şi a înţeles lucrul ăsta"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
EXCLUSIV
Sursa: Agerpres

România s-a calificat la EURO 2024, iar Dorinel Munteanu spune că secretul constă într-o abordare diferită a lui Edi Iordănescu, lucru care nu s-a întâmplat cu foştii selecţioneri. 



Sâmbătă, 18 noiembrie, la Felcsut, România a învins Israel, scor 2-1, şi s-a calificat matematic la EURO 2024. Dorinel Munteanu, antrenorul celor de la Oţelul Galaţi, a vorbit pentru DC Sport despre această calificare şi despre mutarea făcută de Edi Iordănescu care a adus bucuria suporterilor. 

"Jucătorii şi antrenorii sunt principalii artizani ai calificării. Noi trebuie să îi susţinem. Eu am spus mereu, selecţionerii dinaintea lui Edi Iordănescu au făcut greşeala de a nu forma un nucleu. Edi este un băiat deştept, a luat din criticile noastre, ale foştilor fotbalişti, şi a creat un nucleu. Pentru că nu există în România în momentul de faţă un jucător precum Gheorghe Hagi, Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu, care să poată să decidă singur un meci. Nouă ne trebuie un schelet pe care să se poată construi o echipă. Edi a înţeles asta, şi s-a concretizat acest lucru. Nu a fost schimbată echipa de la meci la meci, ci au fost schimbaţi cel mult 2-3 jucători, în funcţie de randament. Dar asta e normal. Eu cred că ăsta a fost secretul calificării. 

CITEŞTE ŞI Ilie Dumitrescu şi-a spus părerea despre Edi Iordănescu, după calificarea naţionalei la EURO. "S-a văzut mâna lui la pauză"

Mai sunt şase luni până la EURO 2024, nu ştiu dacă pot să apară mari schimbări de lot. Mai pot ieşi jucători la rampă, sigur, dar ca un jucător să fie la echipa naţională eu cred că trebuie să confirme la echipa de club cel puţin 6 luni, din punctul meu de vedere. Atât trebuie să joace, minimum, la un nivel înalt", a declarat Dorinel Munteanu pentru DC Sport. 

România mai are un singur hop, meciul cu Elveţia de marţi seară, de pe Arena Naţională. Dacă obţine minimum un punct, România va câştiga grupa de calificare şi merge în urna a doua valorică la tragerea la sorţi a grupelor EURO 2024, care va avea loc pe 2 decembrie. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel