Fotbal international Se înmulțesc plângerile la adresa programului încărcat al fotbaliștilor: „E complicat să faci un joc frumos cu atâtea meciuri”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Din ce în ce mai mulți fotbaliști acuză forurile internaționale de fotbal că au supraîncărcat programul competițiilor.



Deschamps: „Calendarul este foarte încărcat, perioadele de vacanță sunt scurtate, iar pregătirea este puțină sau deloc”

Fundașul francez Dayot Upamecano a declarat că „sunt mult prea multe meciuri” în calendarul fotbalului internațional, duminică, înaintea meciului pe care „Les Bleus” îl vor juca luni seara, pe teren propriu, contra Belgiei, în Liga Națiunilor.

„Spectatorii vor să vadă un joc frumos, dar e complicat să faci un joc frumos cu atâtea meciuri” în calendar, a adăugat fotbalistul într-o conferință de presă, la Decines, lângă Lyon, unde va avea meciul cu „diavolii roșii”.

„Sper că ei (conducătorii fotbalului, n. red.) vor înțelege într-o zi că jucăm prea multe meciuri, care duc la accidentări, noi avem deja doi accidentați la națională, iar asta nu se va opri aici, vor fi tot mai multe”, a mai spus fundașul echipei Bayern Munchen.

Loic Bade și Warren Zaire-Emery au părăsit lotul Franței, fiind accidentați, după ce Wesley Fofana și Aurelien Tchouameni au fost nevoiți să declare forfait din prima zi a cantonamentului.

Calendarul internațional „este cum este, ce putem face noi?”, a comentat, la rândul său, selecționerul Didier Deschamps. „Nimeni nu vă va spune altceva, fie că sunt selecționeri sau jucători. Actorii se supun deciziilor”, a mai spus el.

„Calendarul este foarte încărcat, perioadele de vacanță sunt scurtate, iar pregătirea este puțină sau deloc”, a adăugat tehnicianul.

Franța a pierdut primul său meci din Liga Națiunilor, vineri, acasă cu Italia (1-3).

Declarațiile lui Upamecano vin după ce, săptămâna trecută, Kevin De Bruyne s-a plâns cu privire la programul încărcat al competițiilor, spunând că FIFA și UEFA se gândesc doar la câștigurile financiare care provin din cadrul acestor evenimente, dar nu și la sănătatea jucătorilor.

„Sezoanele sunt din ce în ce mai lungi. Poate că sezonul acesta va fi bine, dar calendarul va fi și mai complicat odată cu Cupa Mondială din 2026. Unele sindicate ale jucătorilor au încercat să găsească soluții, dar nimic nu se schimbă. La UEFA și FIFA, nu le pasă. Banii vorbesc și nimic altceva!”, a declarat De Bruyne înaintea meciului dintre Belgia și Israel, din Liga Națiunilor.

Mijlocașul a avut mai multe accidentări în sezonul trecut, însă a fost prezent la EURO 2024, unde „diavolii roșii” au dezamăgit, fiind eliminați de Franța în optimi de finală (0-1). El a marcat unul din golurile meciului câștigat de Belgia împotriva României, cu 2-0, în faza grupelor. Astfel, cu această declarație, De Bruyne reia problema suprasolicitării fotbaliștilor, menționată și în luna iulie.

„A fost greu să revin după șase luni de accidentare. știam că pot juca la EURO la 100% din capacitate după ce m-am odihnit. Mă simt foarte bine. Am jucat practic în toate meciurile.

Sunt mulțumit. Cât timp mă simt bine fizic, rămân la națională. Obiectivul este Cupa Mondială din 2026. Vom vedea în timpul sezonului, poate că voi vorbi cu Tedesco (selecționerul - n.r.) dacă trebuie s-o iau mai ușor și poate să nu joc în niște meciuri”, a spus căpitanul naționalei Belgiei, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel