Grand Slam Se cunosc finalistele de la US Open. În proba masculină e garantată prezența unui american

Data publicării:
Colaj DCSport/Sursa foto: Agerpres
Colaj DCSport/Sursa foto: Agerpres

Belarusa Aryna Sabalenka și americanca Jessica Pegula vor lupta pentru trofeul de la US Open.



Aryna Sabalenka vs. Jessica Pegula, în ultimul act la US Open

Belarusa Aryna Sabalenka, numărul 2 mondial, s-a calificat în finala US Open, ultimul turneu de Mare Șlem al sezonului din circuitul profesionist feminin de tenis, dotat cu premii totale în valoare de 75 de milioane de dolari, în care o va avea ca adversară pe americanca Jessica Pegula.

Sabalenka a învins-o joi în semifinale, cu 6-3, 7-6 (7/2), pe americanca Emma Navarro (locul 12 WTA), asigurându-şi a doua prezenţă consecutivă în ultimul act la Flushing Meadows, după ce anul trecut a pierdut trofeul în faţa unei alte reprezentate a Statelor Unite, Coco Gauff.

Pegula, numărul 6 mondial, a dispus la rândul ei în trei seturi,1-6, 6-4, 6-2, de Karolina Muchova din Cehia (52 WTA), pentru a se califica în premieră într-o finală de Grand Slam. Până la ediţia din acest an de la US Open, americanca în vârstă de 30 de ani nu reuşise să treacă de sferturile de finală la turneele majore.

Aryna Sabalenka (26 ani), dublă campioană la Australian Open (2023, 2024), va avea ocazia sâmbătă să devină prima jucătoare care câştigă două turnee majore disputate pe hard în acelaşi sezon, după germanca Angelique Kerber în 2016.

Belarusa a sosit la New York după succesul înregistrat la turneul WTA 1.000 de la Cincinnati (Ohio), în finala căruia a învins-o chiar pe Jessica Pegula (6-3, 7-5), scrie Agerpres.

Americanii au cel puțin un reprezentant și în proba masculină

Americanul Frances Tiafoe a ajuns în semifinalele de la US Open pentru a doua oară în trei ani, după ce adversarul său din sferturile de finală, Grigor Dimitrov, s-a retras din cauza unei accidentări în setul 4. Tiafoe conducea cu 6-3, 7-6 (5), 6-3, 4-1, marți seara, când bulgarul s-a retras din meci.

Astfel, Tiafoe a avansat într-o semifinală americană împotriva lui Taylor Fritz, garantând Statelor Unite un reprezentant în finala masculină. Fritz l-a eliminat pe germanul Alexander Zverev, numărul 4 mondial, în patru seturi, scor 7-6(2), 3-6, 6-4, 7-6(3), pentru a ajunge pentru prima dată într-o semifinală de Grand Slam.

Cealaltă semifinală îi va opune pe numărul 1 mondial, italianul Jannik Sinner, care îl va întâlni pe britanicul Jack Draper (25 ATP). De remarcat este faptul că singurul meci direct dintre cei doi a fost câștigat de britanic, în urmă cu trei ani.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Grand Slam




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel