Superliga Romaniei Se așteaptă un duel între Marius Șumudică și Daniel Sandu? Dinu Gheorghe: „A apărut această scânteie de conflict”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

După cooptarea lui Marius Șumudică pe banca tehnică a Rapidului, există numeroase întrebări cu privire la lotul pe care îl va construi antrenorul român.



Dinu Gheorghe: „Dan Șucu este înconjurat de oameni care nu îl pot ajuta”

Fostul președinte al clubului de fotbal Rapid, Dinu Gheorghe, a vorbit despre ultimele schimbări din cadrul echipei. Acesta crede că antrenorul italian, Cristiano Bergodi, trebuia să rămână pentru o perioadă mai lungă pe banca giuleștenilor, ideea de cooptare a lui Neil Lennon fiind greșită.

„A fost o greșeală când l-a adus pe Lennon, a fost o greșeală când nu a numit un antrenor pe termen lung când a plecat Bergodi. Atunci trebuia pus un antrenor care să construiască lotul pentru campionatul viitor. S-a pierdut timp important. Probabil este greu să înveți așa repede cum merge jocul ăsta.

Dan Șucu este înconjurat de oameni care nu îl pot ajuta, nu au legătură cu fenomenul, nu știu să construiască un lot. Lotul actual al Rapidului este cel mai slab din 2021, când a revenit în prima ligă, încoace.

Un lot construit fără nicio strategie, fără nimic. Au cinci jucători pentru regula U21 care joacă pe cinci posturi diferite. Dacă vrei să schimbi unul, trebuie să faci două schimbări

Domnul Șucu, dacă vrea performanță, trebuie să aibă un schelet de echipă care să ducă doi-trei ani, nu să-i dea la prima ofertă, ca la Botoșani. Rapid are o echipă slabă în momentul de față. Șumudică ce poate să facă? Să aducă doi-trei jucători. Nu știu dacă poate să-i integreze repede. Nu știu dacă va putea să facă o echipă așa de repede. Rapid, peste trei etape, poate să aibă nouă puncte, ceea ce este foarte puțin.

Mă surprinde declarația. Cum adică obiectivul e calificarea în play-off? Ori e aruncată să ia presiunea de pe jucători… Cei care ar trebui să facă lucrurile bine, nu le fac.

A apărut și această scânteie de conflict, care va fi un conflict, între Șumudică și directorul sportiv. Viorel Moldovan parcă e doar un președinte de imagine. Nu știu ce decizii ia Viorel Moldovan.

El a fost fotbalist, a fost antrenor, nu este nimeni în fotbal. Rapid aduce jucători din fosta Iugoslavie, unii sunt vai de mama lor. Aduci un jucător de 21 de ani cu un milion, nu știu dacă va confirma vreodată. Nu știu dacă e o strategie bună”, a declarat Dinu Gheorghe, la TV Digi Sport.

Victor Angelescu: „Nu vreau să mă gândesc la ce s-ar fi putut face mai bine”

Înainte de cooptarea antrenorului nord-irlandez Neil Lennon, clubul de fotbal Rapid a purtat discuții și cu Marius Șumudică. Totuși, oficialii giuleșteni au decis că varianta mai bună este reprezentată de tehnicianul britanic. După numai șase etape în Superliga României, Rapid a hotărât să se despartă de Lennon și să îl instaleze pe antrenorul român pe banca tehnică.

Întrebat dacă regretă că nu l-a ales pe Marius Șumudică încă de la începutul stagiunii 2024/2025, acționarul minoritar al clubului, Victor Angelescu, a mărturisit că nu dorește să se mai gândească la trecut, ci vizează prezentul.

„(n.r. ați regretat că nu l-ați adus pe Șumudică de la începutul sezonului?) Nu vreau să mă gândesc la ce s-ar fi putut face mai bine, până la urmă important e prezentul. Tot răul spre bine”, a spus Angelescu, la emisiunea Digi Sport Special. 

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel