Jocurile Olimpice Scrimeră însărcinată în șapte luni, prezentă la Jocurile Olimpice de la Paris. Reacția egiptenilor din mediul online

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Scrimera egipteană Nada Hafez, în vârstă de 26 de ani, a participat la Jocurile Olimpice de la Paris în condițiile în care era însărcinată în șapte luni.



Însărcinată în șapte luni, scrimera egipteancă a participat la JO 2024

Scrimera egipteană Nada Hafez, în vârstă de 26 de ani, a participat la Jocurile Olimpice de la Paris în condițiile în care era însărcinată în șapte luni, reușind să acceadă în optimile de finală la sabie feminin, informează agenția EFE.

„Ceea ce vi se pare a fi două concurente pe podium, au fost de fapt trei! Eu, adversara mea și copilul meu care încă nu a venit pe această lume!”, a scris Hafez pe contul ei de Instagram, unde s-a descris ca fiind o „olimpică însărcinată în șapte luni”.

În postarea sa, scrimera a dezvăluit că în timpul sarcinii a trebuit să facă față „unui număr bun de provocări, atât fizice, cât și emoționale” pentru a concura la cel mai important eveniment sportiv de pe planetă.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nada Hafez (@nada_hafez)

Egipteanca a subliniat că problemele legate de sarcină „sunt grele în sine”, dar faptul că a trebuit să lupte pentru „a menține echilibrul dintre viață și sport a fost o misiune epuizantă, dar a meritat”. Ea a adăugat că se simte „plină de mândrie” că a reușit să atingă optimile de finală la Jocurile de la Paris.

Nada Hafez, absolventă a Facultății de Medicină și specializată în patologie clinică, a avansat în optimile de finală după ce a învins-o cu 15-13 pe americanca Elizabeth Tartakovsy, numărul șapte mondial, cu 15-13, dar a fost eliminată din competiție după ce a pierdut în fața sud-coreencei Jiyoon Hyung (7-15).

„Mă umple de mândrie că am obținut un loc în optimile de finală. (...) Aceste Jocuri Olimpice în special au fost diferite: de trei ori un olimpică, dar de data aceasta cu un mic olimpic”, a spus scrimera egipteană, care participase deja la JO de la Rio (2016) și Tokyo (2021), scrie Agerpres.

 

Reacții negative la adresa deciziei lui Hafez

Cu toate că sportiva a reușit să acceadă în optimi la JO 2024, reacțiile privind hotărârea oficialilor egipteni de a o trimite pe Nada Hafez pentru a reprezenta Egiptul la Paris nu au fost deloc îmbucurătoare.

„În calitate de fan, întreb dacă te așteptai să câștigi o medalie olimpică, fiind însărcinată în șapte luni... E o poveste frumoasă, cu siguranță, dar eu vreau ca Egiptul să câștige. Puteai să oferi șansa unui alt sportiv egiptean să meargă la Jocurile Olimpice. Asta e Olimpiada, e cea mai grandioasă competiție, iar noi nu o să câștigăm nimic dacă tu participi fiind însărcinată.

Știu că sună urât, dar ăsta e adevărul. Multă lume de pe rețelele sociale se întreabă dacă ar fi trebuit să participiu de prima dată, dacă ți-ai planificat sarcina înainte sau după. În fine, îți doresc tot binele din lume și ca Egiptul să fie mereu pus pe primul loc.”, a scris o internaută, ca răspuns la postarea sportivei.

„Joci pentru numele tău sau pentru țara ta? Dacă pentru tine, atunci felicitări, ai făcut un act eroic. Dar dacă nu, atunci nu era mai bine ca altcineva mai bine pregătit fizic să evolueze în locul tău?”, a fost comentariul unui alt internaut.

„Asta e o glumă?! Pe asta cheltuie statul milioane?! Unde e raționamentul în asta? O olimpică gravidă?! E un nou trend egiptean?!”, a fost răspunsul unui alt egiptean.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel