Competitii Schiorul Alexandru Oancea, locul 26 la slalom, la JOT de la Gangwon

Data publicării:
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepic.diller
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepic.diller

Schiorul român Alexandru Oancea a terminat proba de slalpm din concursul de schi alpin de la JOT Gangwon pe locul 26. 



După ce a fost al 44-lea în prima manşă, Oancea a avut o evoluţie mai bună în manşa secundă (al 25-lea timp), încheind la 11 sec 19/100 de învingător, britanicul Zak Carrick-Smith (1:38.61).

La feminin, Ioana Corlăţeanu s-a clasat pe locul 28, la 12 sec 69/100 de medaliata cu aur, austriaca Maja Waroschitz (1:37.49). Românca a avut o evoluţie modestă în prima manşă (locul 41), dar a făcut o cursă mai bună în manşa a doua (locul 27).

Mihaela Alexia Anton a adus, luni, prima medalie a României la Jocurile Olimpice de Tineret de la Gangwon (Coreea de Sud), bronz în proba feminină de monobob.

Aceasta este a şasea medalie a României la Jocurile Olimpice de Tineret pentru sporturile de iarnă, 3 de aur şi 3 de bronz. Primele cinci au fost cucerite de Eduard Căşuneanu (hochei pe gheaţă - individual îndemânare) - aur la JOT Lillehammer 2016, Georgeta Popescu (monobob) - aur la JOT Lausanne 2020, Andrei Nica (monobob) - aur la JOT Lausanne 2020, Mihaela Hogaş (patinaj viteză - sprint echipe mixte internaţionale) - bronz la JOT Lillehammer 2016 şi Elena Ionel (patinaj viteză - sprint echipe mixte internaţional) - bronz la JOT Lausanne 2020.

Echipa Olimpică Team Romania este alcătuită la JOT 2024 din 33 sportivi, 16 la feminin şi 17 la masculin. Aceştia concurează la 9 discipline din programul celei de a IV-a ediţii a Jocurilor Olimpice de Tineret pentru sporturile de iarnă (19 ianuarie-1 februarie): biatlon, bob, patinaj viteză, sanie, sărituri cu schiurile, schi alpin, schi fond, skeleton şi snowboard, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Competitii




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel