Superliga Romaniei Schimbările pe care le poate aduce Adrian Mutu la CFR Cluj. Unde a greşit Andrea Mandorlini

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
EXCLUSIV
Sursa: Agerpres

Adrian Mutu este noul antrenor al celor de la CFR Cluj, echipă la care va debuta contra celor de la FC Voluntari, chiar în Gruia. 



Andrea Mandorlini a fost concediat de Ioan Varga după înfrângerea suferită la Botoşani, scor 1-0. Ionuţ Rada a spus ce schimbări poate produce Adrian Mutu la CFR Cluj, dar şi unde a greşit Andrea Mandorlini în relaţia cu "greii" vestiarului". 

"E clar că odată cu venirea lui Adrian Mutu se încearcă stabilizarea atmosferei la nivel de echipă. Acolo cred că ceva nu mai funcţionează. Pentru a reuşi ceva important, obiective măreţe, trebuie să ai un grup foarte bun, foarte unit, să fie o legătură foarte bună între staff-ul tehnic şi jucători. Au ieşit de foarte multe ori discuţii în presă, în contradictoriu, mai ales cu jucătorii importanţi de la CFR Cluj, iar lucrul ăsta nu are cum să nu afecteze echipa. La asta se adaugă şi problemele financiare care au fost scoase în evidenţă de presă. 

Când tu ca antrenor nu reuşeşti să ajungi la un numitor comun, şi mă refer aici spre exemplu la discuţiile dintre Mandorlini şi Deac, cu un jucător care este emblematic pentru club, ceilalţi jucători văd asta, transmit lucruri negative şi se strică totul în mecanismele echipei. Aşa ajungi să pierzi cu ultima clasată, FC Botoşani. 

Vom vedea dacă Adrian Mutu, înainte de a schimba sistemul de joc, pentru că ştiu că nu este un adept al jocului cu trei apărători, va reuşi. Îl va aduce pe Camora în stânga, pentru că e un jucător care poate încă să ofere multe, la fel ca şi Deac. Doar că ei trebuie capacitaţi în primul rând", a declarat Ionuţ Rada pentru DC Sport. 

Exemplul de la U Cluj, demn de luat în seamă 

"Vedem ce s-a întâmplat la Universitatea Cluj, cu Chipciu şi Nistor. Doi jucători cărora nu le mai dădea nimeni şanse la CFR, respectiv Craiova, au ajuns la Universitatea Cluj, sub bagheta lui Ioan Ovidiu Sabău, care a ştiut cum să vorbească cu ei şi să îi facă să ofere lucruri importante. Nimeni nu mai credea. 

La fel sunt convins că şi Adrian Mutu, dacă va dori să facă ceva important la CFR Cluj, trebuie să gestioneze jucătorii şi atmosfera. Traseele se învaţă. Dar se pune accent pe comunicare şi pe relaţia dintre antrenor şi jucători", a mai spus Rada. 

Youtube video image

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel