Jocurile Olimpice Șanse mari pentru medalie la caiac-canoe, spune un expert. Cătălin Chirilă poate face o prestație excelentă la Paris

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Canoistul român Cătălin Maxim Chirilă va lua startul la Jocurile Olimpice de la Paris mâine, 7 august, în proba de canoe simplu masculin 1000 metri.



Cătălin Chirilă, în formă la Paris. Șansele câștigării unei medalii olimpice, mari

Expert Eurosport și sportiv în activitate, Theo Marecaux, crede că românul Cătălin Chirilă are șanse mari să câștige o medalie în proba C-1 1000m la canoe.

Cătălin Maxim Chirilă, în vârstă de 26 de ani, reprezintă România Jocurile Olimpice de la Paris. Legitimat la CSA Steaua București, Chirilă este campion mondial și european la C1-1000 m și vicecampion mondial C1-500 m. El a participat și la ediția trecută a Jocurilor Olimpice de vară, la cursa C2-1000m, unde a obținut locul 5.

Marecauz crede că Chirilă are toate șansele să câștige o medalie la această probă: „A câștigat în urmă cu două ediții la Campionatele Mondiale din 2022 la această probă, în Canada. A fost o cursă grozavă atunci! A fost al doilea și la Campionatele Mondiale din 2023, ceea ce ne oferă o indicație nouă fiindcă a fost ultima competiție importantă la care sportivii au concurat.

Au mai fost etape de Cupă Mondială, dar la ele nu au participat toți favoriții. Deci dacă ne uităm ca repere la Campionatele Mondiale din 2022 și 2023, da, are o șansă reală. E vorba de Jocurile Olimpice, deci putem să ne așteptăm și la surprize, dar are toate șansele să câștige cursa. Cred că va fi o luptă grozavă.”, a mai spus Theo Marecauz.

 

Cătălin Chirilă începe concursul miercuri, 7 august

Canoistul român va debuta la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 miercuri, 7 august, începând cu ora 12:25. Sportivul face parte din a treia listă de start dintre cele cinci care se vor disputa în concurs, avându-i ca adversari în seria sa pe Serghei Yemelyanov, Adrien Bart, Pavlo Althukov și Carlo Tacchini.

Dacă se va califica în sferturile de finală, Chirilă va evolua pentru un loc în semifinalele probei tot miercuri, începând cu ora 15:40.

În cazul în care sportivul român atinge fazele finale ale competiției, el va concura vineri, 9 august, începând cu ora 12:30. Ultimul act este programat în aceeași zi, de la ora 14:40.

 

Spîncean și Nuță, semifinaliști în proba de canoe dublu masculin 500m

Sportivii români Ilie Sprîncean și Oleg Nuță s-au calificat, marți, în semifinalele probei de canoe dublu masculin pe 500 de metri, la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce au ocupat locul secund în primul sfert de finală.

Cei doi canoiști români au fost cronometrați cu timpul de 1 min 40 sec 00/100, fiind devansați de brazilienii Jacky Jamael Nascimento Godmann/Isaquias Guimaraes Queiroz, 1 min 38 sec 78/100.



Primele trei echipaje din fiecare sfert de finală s-au calificat în semifinale. Sprîncean și Nuță s-au clasat pe cinci în prima serie, în 1 min 40 sec 84/100, al șaptelea din cele 13 echipaje care s-au aliniat la start în ambele serii.

Semifinalele (12:20) și finala (14:20) vor avea loc joi, 8 august.

România nu a mai câștigat o medalie olimpică la kaiac-canoe de la Sydney, din 2000, când Florin Popescu și Mitică Pricop câștigau două medalii la canoe dublu, aur la 1.000 metri și bronz la 500 metri.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel