Jocurile Olimpice Sandra Izbaşa şi-a adus aminte ce îi spuneau antrenorii, după ce Ana Bărbosu a rămas fără bronzul olimpic. "Voi, ca românce, trebuie să fiţi mai mult ca perfecte"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Sandra Izbaşa, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, a reacţionat dur după ce Ana Bărbosu a rămas fără medalia de bronz de la sol, la Jocurile Olimpice de la Paris, în detrimentul Jordanei Chiles. 



Ana Bărbosu era iniţial pe locul 3 în concursul de la sol şi era sigură de medalia de bronz. Americanii au depus contestaţie pentru exerciţiul Jordanei Chiles, iar aceasta le-a fost acceptată, astfel că sportiva din SUA a urcat pe locul 3, iar Ana Bărbosu, care se bucura deja cu drapelul pe umeri, a fost coborâtă pe locul al patrulea. 

Sandra Izbaşa, medaliată cu aur la JO2012, ultima olimpiadă la care România a luat medalie la gimnastică, a reacţionat dur după acest rezultat. 

"Îmi răsună mai viu ca oricând cuvintele pe care antrenorii ni le repetau aproape zilnic în sala de antrenament: "Voi, ca românce, trebuie să fiți mai mult decât perfecte pentru a nu lăsa cuiva loc de interpretări!" Și iată...Se adeverește încă o dată! Fetelor, capul sus și spatele drept! Credeți în continuare în visurile voastre! Hai ROMÂNIA!", a scris Sandra Izbașa, pe InstaStory.

Kati Szabo, reacţie similară cu cea a Sandrei Izbaşa 

Multipla campioană olimpică Ecaterina Szabo a afirmat, luni, că a fost „urât” din partea arbitrilor că au acceptat contestația americancei Jordan Chiles, iar cea a Sabrinei Voinea a fost respinsă. În cadrul aceleiași finale, Ana Bărbosu a pierdut podiumul în urma contestației SUA, fiind minute bune pe a treia poziție.

"Trebuie să fim mai tari, trebuie să fim mai buni ca să avem o medalie, mult mai buni. Îmi aduc aminte că atunci când făceam gimnastică antrenorii mei tot timpul îmi spuneau 'Cati, tu tot timpul trebuie să te pregătești pentru 15, ca la concurs să ai 10'.

Și așa și este, trebuie să fii deasupra lor cu 10 puncte, ca să ai o medalie. Fiindcă suntem români, poate că americanii au mai multă șansă, nu știu ce să spun. Dar trebuie să ne pregătim mult mai mult, să fim de 15, ca să luăm 10”, a declarat fosta mare gimnastă română.

"Mi s-a părut un concurs foarte deschis astăzi, atât la bârnă, cât și la sol. Greu mental pentru toată lumea și care a fost mai tare, s-a văzut. Nu știu ce s-a întâmplat la sol, asta mi-aș dori și eu să știu, fiindcă eu când am ieșit din sală Ana Bărbosu era pe trei, apoi am făcut doi pași pe hol și am auzit că se schimbase. E urât că americancei i-au acceptat contestația și Sabrinei nu. Ce putem spune?!”, s-a întrebat ea.

Ana Bărbosu, în lacrimi după decizie 

Ana Barbosu a venit plângând la zona mixtă, spunând: „Mi-este rușine pentru că am mai și urcat acolo sus... (n.r. pe podium). Îmi pare rău, pentru că aș fi putut duce din nou România pe podium la gimnastică. A fost... Stați să-mi aleg cuvintele. A fost o finală la care nu mă așteptam. În primul rând, am plâns două zile încontinuu până acum pentru că am ajuns în finală și m-am gândit că mai bine plâng înainte de finală... și când am văzut că am făcut cel mai bun exercițiu de la această competiție, am fost foarte mândră de mine. Și sunt în continuare.

Când am văzut că sunt pe trei m-am gândit că duc din nou România pe podiumul olimpic la gimnastică. Și apoi a fost decizia arbitrilor să schimbe chestia asta. Cam multe se întâmplă”, a spus Bărbosu, care fost depășită în clasament în urma contestației de americanca Jordan Chiles.

„Sunt dezamăgită de această decizie și știu în inima mea că am făcut tot ce am putut. Știu că primul rezultat a fost... Nu vreau să trec peste calculele arbitrelor, dar ce este în inima mea este în inima mea și vă dați seama că mi-aș fi dorit mai mult să fie România pe locul trei decât tot America”, a adăugat Bărbosu.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel