Jocurile Olimpice Sandra Izbașa, cuvinte mari pentru sportivii care participă la Jocurile Olimpice de la Paris

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Campioana olimpică a postat un mesaj emoționant pentru toți sportivii români care participă la Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie - 11 august).



La o distanță de un secol de la cea de-a doua ediție a Jocurilor Olimpice găzduită de capitala Franței (4 mai – 27 iulie 1924), Olimpiada revine la 26 iulie 2024 la Paris, în cea de-a treia desfășurare pe tărâm francez.

„Noi vom fi uniți în gânduri și simțire”

Sandra Raluca Izbașa (34 ani) a publicat o postare, pe rețelele sociale, în care încurajează sportivii români, la începerea unei noi ediții a Jocurilor Olimpice. România are 106 reprezentanți la Olimpiada care se desfășoară la Paris (26 iulie - 11 august).

Izbașa, campioană olimpică în 2008 la Beijing și 2012 la Londra, a ținut să transmită un mesaj participanților aflați la Paris. Gimnasta care se poate lăuda cu un palmares uriaș în ceea ce privește medaliile câștigate la competițiile importante, îi susține pe sportivii români.

„Un vis frumos ne va cuprinde iar! Îmbrățișați-l strâns: sportivi și iubitori ai sporturilor toate! Lăsați-l să se împlinească-n voi ca semn al speranței, emoției și al bucuriei pure!

Magia Jocurilor Olimpice devine începând de astăzi festivalul care adună laolaltă o întreagă lume! Noi vom fi uniți în gânduri și simțire sperând ca voi să le împliniți!

Pentru România!”, a fost mesajul campioanei.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SANDRA IZBAȘA - BĂNICĂ (@sandra_izbasa)

După 12 ani de pauză, echipa feminină de gimnastică revine la Jocurile Olimpice. Ana Bărbosu, Sabrina Mânecă Voinea, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarță și Andreea Preda fac parte din formația care va reprezenta gimnastica din România. Echipa feminină de gimnastică a României a reușit să se califice la Jocurile Olimpice după ce s-a clasat pe locul 10 în calificările ediției a 52-a a Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică de la Anvers.

Gimnastica din țara noastră este disciplina cu cele mai multe prezențe pe podiumul olimpic, reușind să cucerească nu mai puțin de 71 de medalii, dintre care 25 de aur, 20 de argint și 26 de bronz. Ultimele medalii ale gimnasticii la o ediție a Jocurilor Olimpice au fost câștigate la Londra 2012 prin Sandra Izbașa - aur la sărituri, Cătălina Ponor - argint la sol, echipa României (Diana Laura Bulimar, Diana Chelaru, Larisa Andreea Iordache, Sandra Raluca Izbasa, Cătălina Ponor) - bronz.

Cătălina Ponor, expert Eurosport în emisiunea „Bonjour, Paris!”, difuzată zilnic de la 09:00 la Eurosport 2, a vorbit pentru DCSport.ro despre echipa de gimnastică a României și le-a transmis un mesaj fetelor care vor reprezenta tricolorul. 

„Tot ce pot să îmi doresc este ca fetele să își facă exercițiile așa cum le-au planificat de atâtea luni. Nu pot da un pronostic, este totul la latitudinea lor.

Jocurile Olimpice aduc o presiune imensă, iar ele sunt acolo, ele concurează și ele vor simți toate acele emoții. Sper ca ele să își păstreze calmul, să se concentreze și le țin pumnii să aibă cât mai puține ratări, ca să se poată califica pentru început în primele 8”, a declarat Cătălina Ponor.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel