Gimnastică Sabrina Voinea a revenit în țară și a dezvăluit dacă își va continua cariera. Mama sa luptă în continuare pentru dreptate

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Gimnasta în vârstă de 17 ani Sabrina Maneca Voinea a revenit în România, după controversa punctajului obținut în cadrul probei de sol a concursului feminin de gimnastică artistică de la JO 2024.



Gimnastele române Ana-Maria Bărbosu și Sabrina Maneca Voinea au evoluat în finala probei la sol, luni, clasându-se pe locul 4, respectiv pe locul 5. Ambele sportive, protagoniste a erorilor de arbitraj din cadrul concursului, luptă pentru a face lumină în cazul evaluării defectuoase a oficialilor de la Paris.

Dacă pentru câteva minute Bărbosu a câștigat medalia de bronz, înainte ca gimnasta americană Jordan Chiles să depună contestație și să primească o notă mai bună decât a româncei, problemele care o privesc pe Sabrina Voinea au în vedere nota obținută la dificultate, respectiv 5,900. De precizat este faptul că ambele gimnaste au fost punctate cu nota 13.700, iar Sabrina Voinea a contestat nota primită inițial, dar solicitarea nu a fost acceptată, contrar cererii realizate de către echipa americancei Chiles.

După concurs, Camelia Voinea, mama și antrenoarea Sabrinei, a declarat că fiica sa își va încheia cariera profesionistă, întrucât nu poate trece peste nedreptatea privind nota primită la evoluția de la sol.

Cu toate acestea, gimnasta dorește să își continue activitatea, dar vrea, totodată, ca prestația sa din cadrul JO 2024 să fie reanalizată.

Sabrina Voinea: „Eu îmi doresc să nu mă retrag și să continui gimnastica”

„Vă mulțumim că ați venit în număr atât de mare să ne fiți alături. Sper că toată această problemă să se rezolve până la capăt, să ne bucurăm de un rezultat foarte bun.

Sper să fie bine în continuare. Îi felicit pe toți și vă mulțumesc pentru că ne-ați fost alături. Eu nu am avut nicio ieșire din covor și îmi doresc foarte mult să mi se dea dreptate. Sunt mai ok, încerc să-mi revin pe parcurs.

O să vorbesc și cu mama, o să ne luăm o vacanță și poate o să-mi revin, dar îmi doresc foarte mult să mi se dea dreptate. Voi vorbi cu mama, eu îmi doresc să nu mă retrag și să continui gimnastica”, a declarat Sabrina Maneca Voinea, la revenirea în România.

CITEȘTE ȘI Michelle Obama, reacție după primul podium din istoria gimnasticii format din persoane de culoare: „Nu-mi trece încă...”

Camelia Voinea: „De data asta chiar nu renunț, merg până în pânzele albe”

De asemenea, și Camelia Voinea a declarat că dorește să se facă dreptate în cazul fiicei sale, ea fiind depunctată pe nedrept.

„Nu mă las, atâta timp cât știu ce dificultate a avut Sabrina la sol, cât de corect a executat și partea artistică și acrobatică. Au încercat să ne păcălească cu acea zecime.

De data asta chiar nu renunț, merg până în pânzele albe, până se va face dreptate. Eu nu cer medalia nimănui. Pot fi la egalitate, Sabrina cu cea din America, dar este clar că, Sabrina urcând cu acea zecime, are bronzul”, a afirmat mama Sabrinei.

 

Mihai Covaliu, dialog de 40 de minute cu președintele FIG, Watanabe

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român a dezvăluit că încearcă să rezolve neregulile privind exercițiul la sol al Sabrinei Voinea, având o discuție cu președintele Federației Internaționale de Gimnastică, Koichi Watanabe.

„Am avut o întâlnire cu președintele FIG, circa 40 de minute am stat de vorbă, domnul Watanabe a spus că va face tot ce este posibil și regulamentele permit pentru ca nota sportivei noastre să fie cea corectă.

Mai departe am ales și calea juridică, am informat TAS pentru situația creată. Avem de partea noastră probe video, fotografii care vin în sprijinul a ceea ce cerem noi, și anume că sportiva noastră nu a ieșit în afara suprafeței regulamentare de competiție, iar acel element care se spune că a fost executat în proporție de 80%, toți specialiștii din gimnastică au spus că a fost executat corect și trebuie acordată cotația pentru reușita acelui element.

Astfel, nota va fi modificată și nu știm dacă va fi bronz, dacă va fi argint, dar suntem siguri că va fi o creștere a notei pe care sportiva noastră a obținut-o.”, a declarat Mihai Covaliu, pentru Euronews România.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Gimnastică




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel