Superliga Romaniei S-a rezolvat. Aaron Boupendza şi Clinton N'Jie au primit permisele de muncă şi pot debuta la Rapid

Data publicării:
Facebook FC Rapid 1923
Facebook FC Rapid 1923

Aaron Boupendza şi Clinton N'Jie, fotbaliştii cu CV impresionant transferaţi de Rapid în această vară, au primit permisele de muncă. 



"Amândoi (n.r. Boupendza și N'Jie) sunt în regulă cu dreptul de joc. Ceilalți colegi ai mei au călcat pedala de accelerație pentru a le obține permisele de muncă. Partea tehnică ne-a transmis că e nevoie de ei. Nu este obținut încă 100% (n.r. permisul de muncă pentru cei doi), dar considerăm că e o șansă serioasă.

Instituțiile din România care se ocupă cu dreptul la muncă și imigrație au rămas la nivelul dinainte de 2020. Am o echipă în spate care face tot ce ține de noi. În momentul în care are loc o legitimare a unui jucător se eliberează un certificat internațional de transfer, cartea verde de pe vremuri.

După ce am semnat cu jucătorul, am constatat că acest document era blocat pentru că fusese solicitat din Egipt, de la Federația Americană. A venit momentul nostru, am semnat, am cerut certificatul din America, ni s-a spus că e trimis deja în Egipt.

L-am cerut din Egipt, nu au vrut să-l dea, noi am cerut ajutorul FIFA, care joi a dat o decizie definitivă că jucătorul are drept de joc pentru noi", a declarat Marian Mihail, directorul executiv al celor de la FC Rapid, la emisiunea Liga Digisport.

Marius Şumudică anunţase şi el că Boupendza e pregătit

Marius Şumudică a anunţat că gabonezul Aaron Boupendza este pregătit să joace 90 de minute cu Farul Constanţa. De asemenea, antrenorul a spus că nu va demisiona vreodată la Rapid. 

”Pot să îmi ceară demisia, eu nu voi pleca de la Rapid, ăsta e targetul meu în cariera de antrenor: niciodată nu o să îmi dau demisia de la nicio echipă!

Referitor la jocul cu Voluntari, pe mine m-a interesat mai mult să facă ei un antrenament bun, eu i-am încărcat foarte mult săptămâna asta și se vedea că Voluntari are o viteză în plus, probabil ei au pregătit jocul asta.

Eu săptămâna asta am pregătit mai mult partea fizică, cu toate că am avut 10 jucători din academie. Mie mi-au lipsit 5 sau 6 titulari, nu caut scuze, dar asta e adevărul, eu în minutul 55 am făcut schimbări pentru că nu am vrut să ducă mai mult.

Le lipsește jocul (n.r. lui N'Jie și Boupendza), au stat și cu un stres continuu pentru dreptul de joc, ei nu s-au întâlnit cu astfel de situații, își doreau foarte mult să joace și au intrat într-o depresie fotbalistică, pentru că se pregătesc zi de zi și nu pot să joace. Boupendza în momentul de față este pregătit să joace 90 de minute, este un jucător OK. Nu cred că o să fie vreo problemă cu Farul.

N'Jie mai are de lucru, e un jucător de explozie și nu a ajuns încă la nivelul maxim. Nu trebuie să facem înmormântare de la un amical cu FC Voluntari”, a declarat Marius Șumudică, la Fanatik.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel