Superliga Romaniei "S-a pierdut spiritul românesc în echipe". Adrian Mutu cere eliminarea regulii U21 şi impunerea unei alte măsuri

Data publicării:
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Adrian Mutu a demisionat de la cârma echipei CFR Cluj, după înfrângerea din sferturile Cupei României, 0-4 cu Corvinul Hunedoara. La două săptămâni distanţă, antrenorul vine cu un mesaj dur şi spune că "s-a pierdut spiritul românesc în echipe". 



Adrian Mutu a dezvăluit că a avut o discuţie cu Gheorghe Hagi după plecarea de la CFR Cluj, în care ambii au scos în evidenţă lipsa spiritului românesc în echipe, prin aducerea multor fotbalişti străini în Liga 1. 

"Chiar vorbeam cu Gică Hagi despre asta, că s-a pierdut spiritul românesc în echipe, prin aducerea multor străini. Mie nu îmi place, nu e bine. Acum, pe bune, dacă te duci în Ungaria sau Bulgaria sau Italia, şi te înjură unul în limba lui, o simţi, îţi dai seama. Dar dacă te înjură un român, simţi bine. Unde vreau să ajung? Noi, cei care am făcut ceva pentru echipa României, ne bazăm cât mai mult pe fotbalişti din străinătate. Cu tot respectul pentru ei, dar nu au de ce să profite de ţara noastră, pentru că nu jucăm direct în grupele europene. 

Ei vin pentru că nu găsesc altceva. Altfel, pleacă în două secunde. Şi pierdem din vestiare. Nu mai avem un Săpunaru, un Mitriţă, Bancu, Chiricheş, Olaru, Deac. Români! Îi pierdem pe ăştia. Nu vor mai fi. Pierdem legătura cu noi, identitatea noastră. Asta vorbeam cu Gică. Şi îmi dădea dreptate. Are şi el străini, dar majoritatea e formată din români. 

Noi pierdem la capitolul ăsta. Poate ar trebui scoasă regula U21 şi pusă să avem 5 jucători români. Nu neapărat crescuţi aici, că e greu. Mai ales că avem cluburi care nu au investit în copii şi juniori. Sunt unele care nu au pus accent pe asta. De ce să nu eliminăm U21? Ok, le dăm la 2-3 inşi şansa, dar nu e cea mai reală. Eu mi-am câştigat locul la 18 ani, nu mi l-a oferit cineva. De asta zic, să scoatem U21. Pentru că dacă joacă, trebuie să joace pe valoarea. Tinereţea nu trebuie să fie un handicap. Când bagi U21, tinereţea devine un handicap. A zis cineva să jucăm şi cu jucător peste 35 de ani... 

Deci scoatem regula U21 şi băgăm 5 jucători români, care să stea 90 de minute în teren. Spiritul nostru de a juca fotbal nu trebuie să îl pierdem. Dacă ia FCSB campionatul, spre exemplu, ei au cei mai mulţi români în afară de Farul. Şi uite că ei câştigă. Farul a câştigat anul trecut, cu cei mai mulţi români. 

Deci eu aş scoate regula U21 şi aş băga obligatoriu 4-5 români 90 de minute. S-au dat şanse după regula U21 multor jucători, dar au ieşit foarte puţini faţă de ce trebuia. Ei joacă un an, dispar. Dispar de tot!", a declarat Adrian Mutu la Fanatik. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel